Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w polskim drobiu

Kategoria: Alerty

W dniu 3.01.2020 zgłoszono obecność dwóch szczepów Salmonella w mrożonych nóżkach drobiowych. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: mrożone nóżki z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis i Salmonella enterica ser. Kottbus

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Bułgaria

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: oficjalne zatrzymanie

Data zgłoszenia: 3.01.2020

Link: RASFF

 

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.