Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w produktach drobiowych z Polski

Kategoria: Alerty

W dniu 23.12.2019 trzykrotnie zgłoszono obecność kilku szczepów Salmonella w polskim drobiu. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzone skrzydełka z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g) and Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania:

Data zgłoszenia: 23.12.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: mrożony kurczak halal

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g) and Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Norwegia

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: konfiskata

Data zgłoszenia: 23.12.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: mrożony kurczak halal

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Norwegia

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: konfiskata

Data zgłoszenia: 23.12.2019

Link: RASFF

 

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.