Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Standardy: IFS food, IFS Logistic, IFS PacSecure uznane za zgodne z nową wersją 7.1 „ GFSI Benchmarking Requirements ”

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

IFS Office Central & Eastern Europe ma przyjemność poinformować, iż w dniu 3 sierpnia 2018 Rada Nadzorcza GFSI (Global Food Safety Initiative), uznała Standardy IFS Food, IFS Logistyka i IFS PacSecure za zgodne z nową wersją 7.1 „GFSI Benchmarking Requirements ”  

„GFSI Benchmarking Requirments” to zbiór dokumentów dla programów certyfikacji bezpieczeństwa żywności. Jest to najszerzej akceptowany na świecie dokument porównawczy dotyczący wymogów bezpieczeństwa żywności.

Właściciel programu certyfikacyjnego (CPO) musi pomyślnie przejść proces benchmarkingu GFSI, aby zostać uznanym przez GFSI.

W 2017 r. GFSI opublikowało nową wersję 7.1 wymagań benchmarkingowych jako część swojego celu, jakim jest ciągła  ewolucja, uwzględniając nowe wyzwania branżowe, najlepsze praktyki i zaangażowanie interesariuszy.

IFS, jako jeden z uznanych od wielu lat przez GFSI właścicieli programów certyfikacyjnych (CPO), został zaproszony do przeprowadzenia nowej oceny. Wspólne działanie jest jednym z kluczowych sposobów sprawdzenia, czy nowe wymagania są zaimplementowane w całej branży, by zapewnić bezpieczeństwo żywności dla wszystkich konsumentów.

Stephan Tromp, dyrektor zarządzający IFS, z zadowoleniem przyjął wiadomość, mówiąc: „Jesteśmy bardzo zadowoleni, że standardy IFS  Food, IFS Logistic, IFS PacSecure spełniły wymagania zgodnie z nową wersją wymagań benchmarkingowych GFSI”.

Podkreślając solidne zarządzanie programami certyfikacyjnymi IFS, Tromp dodał: "Nasz Program Intergalności (Integrity program) i egzamin auditorów gwarantują wysoką jakość standardów IFS. Dlatego w pełni popieramy nowe wymagania „ GFSI Benchmarking Requirements v 7.1 Proces benchmarkingu był dla IFS ekscytującą okazją do przejrzenia wszystkich naszych narzędzi i procesów. Również dyskusje z ekspertami GFSI dały nam wartość dodaną i stały się bodźcem do dalszych ulepszeń ".

IFS oczekuje dalszej współpracy z GFSI i zamierza nadal podnosić poprzeczkę w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności.

GFSI pochwala IFS za ich osiągnięcia i za ich wysiłki na rzecz poprawy zaufania konsumentów poprzez rozwiązanie problemów związanych z bezpieczeństwem żywności.

Temat bezpieczeństwa żywności jes tematem przewodnim działań IFS na całym świecie. Kolejną okazją do rozmów w tym zakresie będzie V JUBILEUSZOWA EDYCJA KONGRESU BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI organizowana przez IFS Office Central & Eastern Europe w dniu 6 listopada 2018 r. w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.

W ramach wydarzenia odbędzie się również wystawa produktów innowacyjnych.

Zainteresowanych Wystawców, Partnerów/ Sponsorów i Uczestników zapraszamy na stronę internetową

http://foodcongress.org/

Oraz bezpośredniego kontaktu:

Aleksandra Tokarz

telefon: +48 722 222 928
e-mail: ifs-poland@ifs-certification.com

 Marek Marzec

 telefon: +48 601 957 701
e-mail: marzec@ifs-certification.com

Wybierz temat: Certyfikacja

Autor: IFS

IFS

Marek Marzec
IFS Business Development Consultant CEE

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.