Rejestracja do katalogu firm

Przypomnij hasło

Facebook Twitter LinkedIn

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności – znamy szczegóły

Pobierz materiały

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Kalendarium

Najważniejsze wydarzenie roku dla branży spożywczej

Zbliża się jubileuszowa piąta edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowanego w tym roku na 6 listopada. Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy wsparciu i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz CSCMP.

Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, wskazując na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych, kreuje jej jakość. A jakość oznacza większą konkurencyjność oraz zyski, zaklęte w wiedzy o nowoczesnych technologiach produkcji, przetwórstwa, przechowywania, dostaw i sprzedaży konsumentowi.

Podkreślić należy więc raz jeszcze fundament filozofii systemu IFS, którym jest integralność traktowania żywności.

Dialog naukowców i praktyków

Kongres służy dialogowi. Spotykamy się ponownie dla wspólnej nauki i wymiany doświadczeń, aby to co najlepsze w pracy naukowców i doświadczonych praktyków, stało się udziałem całego środowiska żywnościowego. Szerokie spektrum specjalności tworzących środowisko kongresowe to zarówno ludzie badań i akademickiego nauczania, jak i praktycy biznesu żywnościowego reprezentujący wszystkie etapy łańcucha żywności. Słowem wszyscy ludzie niezbędni dla powstania dobrej żywności: producenci pierwotni i przetwórcy, logistycy i specjaliści od opakowań, dietetycy i  technolodzy, finansiści i ekonomiści, trenerzy i audytorzy, analitycy i specjaliści bezpieczeństwa, wreszcie fachowcy od komunikacji i niwelacji kryzysów. Wielostronność Kongresu potwierdza najlepiej szczegółowa agenda i nadspodziewanie liczne deklaracje uczestnictwa.

Szczególni goście Kongresu

Szczególnymi gośćmi jubileuszowej edycji Kongresu są przedstawiciele władz publicznych, od których zależą nie tylko warunki prawne, ale i polityka wspierania sektora żywnościowego – w Polsce rozwijającego się wyjątkowo dynamicznie. Najlepiej ukazują to liczby dotyczące dynamiki rynku krajowego i eksportu żywności. Kongres będzie więc okazją do wymiany doświadczeń reprezentantów biznesu i nauki z przedstawicielami MRiRW, KOWR i Rady Dialogu Społecznego w Rolnictwie. Filozofia systemu IFS wymaga dialogu publiczno-prywatnego i ekspercko-praktycznego – staramy się być wierni tej idei. Dialog w trakcie jubileuszowej edycji Kongresu zostanie w szczególny sposób wzbogacony poprzez aktywne uczestnictwo pana Stephana Trompa, szefa światowej struktury IFS oraz pani Nevin Ruhle, szefa rozwoju rynku IFS.

Forum wymiany poglądów

Kongres będzie gościł zróżnicowane organizacje środowiskowe – stowarzyszenia, izby, organizacje pracodawców. Będą więc reprezentowane specyficzne interesy firm wielkich i małych, krajowych i zagranicznych. Kongres można więc potraktować jako forum wymiany poglądów pomiędzy środowiskami o różnie skierowanych wektorach interesów firm i organizacji. Stanowi to istotny aspekt debat specjalistów merytorycznych. Różnice interesów i zapatrywań nie powinny bowiem przekreślać poszukiwania kompromisów i rozwiązań optymalnych dla bezpieczeństwa oraz jakości żywności.

Największe tego typu wydarzenie

Zeszłoroczna edycja gromadząc ponad 600 uczestników, stała się największym tego typu forum dyskusji i prezentacji dorobku dostawców dla branży spożywczej, ale również samych producentów dzięki ich stoiskom ekspozycyjnym, dając szansę nie tylko na budowanie wzajemnych relacji, ale będąc również trudnym do przecenienia wsparciem przedsięwzięcia poprzez wpłaty finansowe i wkład merytoryczny.

Zapowiada się wspaniałe wydarzenie! Każdy, dla kogo branża żywnościowa jest ważnym obszarem w pracy zawodowej, powinien wziąć w nim udział.

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności odbędzie się 6 listopada 2018 r. w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie.



Zapraszamy do zapisów: http://foodcongress.org/ 

Szczegóły wydarzenia w pliku do pobrania.

Autor: IFS

Wypełnij formularz w celu pobrania materiałów

  • Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w powyższym formularzu przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl oraz firmę publikującą lub udostępniającą dany materiał na podstawie odpowiedniej umowy z Portalem w celu realizacji niniejszego zapytania lub rejestracji na wydarzenie lub pobrania materiałów oraz powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez Portal, realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem.

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn