Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Surowce paszowe z Ukrainy zgłoszone przez Polskę do RASFF

Kategoria: Alerty

W dniach 25-26.09.2019  Polska zgłosiła 4 przypadki surowców paszowych z Ukrainy w systemie RASFF. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: mączka rzepakowa

Powód zgłoszenia: Salmonella (obecność /25g)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Ukraina

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia: 25.09.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: śruta poekstrakcyjna rzepakowa

Powód zgłoszenia: Salmonella grupa E4 (obecność /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Ukraina

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia: 25.09.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: suszona pulpa z buraków

Powód zgłoszenia: zanieczyszenie pleśnią

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Ukraina

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia: 26.09.2019

Link: RASFF

 

Zgłoszony produkt: mączka rzepakowa

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Senftenberg (obecnosć /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Ukraina

Status dystrybucji: produkt (jeszcze) nie pojawił się na rynku

Podjęte działania: ponowna wysyłka

Data zgłoszenia: 26.09.2019

Link: RASFF

  

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.