Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Targi natura FOOD & beECO

Kategoria: Biznes

W dniach 17-19 września w łódzkiej Atlas Arenie odbyło się najważniejsze i największe wydarzenie branży ekoproduktów w Polsce: Targi natura FOOD & beECO.

Organizowana od blisko 15 lat impreza poświęcona jest żywności ekologicznej oraz produktom certyfikowanym, naturalnym, regionalnym i tradycyjnym wytwarzanym przez polskich, jak i zagranicznych producentów oraz przetwórców. W tym roku uczestniczyło w nich 150 firm, które zaprezentowały przed odwiedzającymi różnorodną ofertę.

Na stoiskach królowały pachnące miody, pyszne soki, tłoczone na zimno oleje, starannie wyselekcjonowane orzechy, zebrane w lasach i gospodarstwach ekologicznych aromatyczne mieszanki ziołowe, smakowite przetwory, zachwycające sery, nalewki, a nawet piwa staropolskie. Nie zabrakło wegańskich kosmetyków, naturalnych perfum, suplementów, gąbek czy wyrobów z kamionki i ceramiki. Uczestnicy targów mieli okazję zapoznać się z ich najlepszymi produktami wybranymi przez specjalistyczne jury. Złotym Medalem imprezy nagrodzono w tym roku m.in. Borówkowy Grzaniec Bezalkoholowy firmy Zielono Mi, Miody Suszka wzbogacone o orzechy laskowe, kakao i rokitnik, dzikie oregano górskie od grECO Products i innowacyjny pod każdym względem olej z pestek czarnej porzeczki zimno tłoczony firmy Olvita.

Te wszystkie produkty i atrakcje dodatkowe przyciągnęły do Atlas Areny tysiące zwiedzających, wśród których obok ekoentuzjastów i osób zainteresowanych zdrowym stylem życia znaleźli się również menedżerowie, rolnicy, producenci, przetwórcy, właściciele sklepów oraz dystrybutorzy żywności doceniający wysoką jakość i kunszt prezentowanej oferty.

Podczas tegorocznych Targów branżyści mieli okazję wziąć udział w szkoleniu ze skutecznego e-marketingu i budowania społeczności w social mediach oraz w kolejnej Akademii Biokuriera - mocno inspirującym spotkaniu poświęconym zagadnieniom handlu w ekobiznesie. W tym roku przygotowanym w partnerstwie z Fairtrade Polska. Nie zabrakło też atrakcji dla ekoentuzjastów. Magazyn „Hipoalergiczni” poprowadził już VI Forum Alergii, które skupiło się na odpowiedzi na pytanie „co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”. Z kolei Katarzyna Gubała, ekoosobowość znana z telewizji śniadaniowych, zabrała nas w smakowitą podróż po słodyczach wolnych od cukru. W trakcie warsztatów „wege w kwadrans” udowodniła, że przygotowanie zdrowego i smacznego posiłku może być dziecinnie proste, a danie takie jak „wegańska pasztetowa” czy „kalarepowe carpaccio” zyskały wielu nowych zwolenników. Wielką popularnością cieszyły się też kulinarne pokazy Stowarzyszenia Polska Ekologia, które w tym roku gości Targów poczęstowało ponad 20 potrawami! Hitem ich kuchni okazała się ekologiczna pszenica okrągłoziarnowa i jej szerokie zastosowanie jako dodatek do zup i drugich dań.

Do zobaczenia w 2022 roku.

Wybierz temat: Dieta i zdrowie Kongresy i Targi Nowości rynkowe

Autor: MAKiS

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.