Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Trwa nabór do 3 edycji programu Climate Leadership

Kategoria: Biznes

Program Climate Leadership organizowany przez Centrum UNEP/GRID-Warszawa powstał z inicjatywy Dyrektor Generalnej Centrum UNEP/GRID-Warszawa Marii Andrzejewskiej oraz prof. Bolesława Roka z Akademii Leona Koźmińskiego. Climate Leadership to program budujący społeczność liderów realnej zmiany w biznesie na rzecz przeciwdziałania nieodwracalnym zmianom zachodzącym na planecie, jakich wyrazem jest kryzys klimatyczny. Program wspiera działania podejmowane przez firmy w celu osiągnięcia neutralności.

Coraz więcej znaków pokazuje, że nie da się zapomnieć o zmieniającym się klimacie i związanym z nim kryzysie. Do niedawna, takie zjawiska jak trąby powietrzne, kojarzone były jedynie z amerykańskimi filmami katastroficznymi, a nie z wydarzeniami, które miały miejsce w Czechach. To samo można napisać o powodziach, jakich doświadczyli w ostatnich miesiącach mieszkańcy Niemiec czy Chin. Kanada, która niegdyś kojarzona była z mrozem, w tym roku pobiła kolejny rekord ciepła. Fala upałów w Lytton, doprowadziła do kilku intensywnych pożarów na terenie Kolumbii Brytyjskiej. Patrząc na liczbę gwałtownych zjawisk pogodowych, nie da się ukryć, że ich natężenie ściśle powiązane jest z działalnością wszystkich uczestników życia społecznego i ekonomicznego – w tym biznesu. Dlatego w drugiej edycji programu Climate Leadership, przedsiębiorstwa przy wsparciu ekspertów z różnych dziedzin, szukały konkretnych rozwiązań, dzięki którym w realny sposób będą mogły w przyszłości wpłynąć na poprawę środowiska.

Branża żywnościowa ma wiele wyzwań związanych z działaniami na rzecz klimatu. Sposób, w jaki gospodarujemy ziemią z jednej strony pokazuje, jakie relacje chcemy mieć ze środowiskiem naturalnym, z drugiej zaś - w jaki sposób chcemy zaspokajać nasze podstawowe potrzeby. Świadomość ta stoi za trendami społecznymi, takimi jak zwracanie uwagi na dobrostan zwierząt gospodarskich, nadużywanie nawozów sztucznych, regeneratywne uprawy, czy przechodzenie na bardziej roślinne diety. W ostatnich dekadach obserwowaliśmy niekorzystne dla środowiska - w tym również dla klimatu - trendy, takie jak marnotrawienie żywności, wydłużanie łańcuchów dostaw czy wylesianie na obszarach Globalnego Południa. Trendy te muszą ulec odwróceniu, w czym aktywną rolę odegrać powinien również sam biznes, np. zwiększając ofertę produktów lokalnych, roślinnych czy sezonowych.

W obu edycjach Climate Leadership wzięły udział 23 firmy. Wspólnie z ponad setką niezależnych ekspertów z różnych dziedzin, przedstawicielami ministerstw, samorządów i jednostek badawczych, wypracowały realne rozwiązania, które wpłynęły na realizację głównego celu programu – neutralizację szkodliwego wpływu biznesu na środowisko, zwiększając przy tym innowacyjność przedsiębiorstwa i przewagę konkurencyjną. Zobowiązania klimatyczne wszystkich uczestników dostępne są na stronie internetowej, w zakładce https://climateleadership.pl/uczestnicy.

Nabór do 3 edycji programu trwa do końca 2021r. Zapraszamy do udziału!

Autor:Centrum UNEP/GRID-Warszawa
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Eko

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.