Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

WWA w chińskich proszkach ze spiruliną

Kategoria: Alerty

W dniu 24.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w spirulinie w proszku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: spirulina w proszku

Powód zgłoszenia: wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (84,4 µg / kg - ppb)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Polska

Kraj pochodzenia: Chiny

Status dystrybucji: dystrybucja do kraju zgłaszającego wstrzymana

Podjęte działania: wycofanie od odbiorców

Data zgłoszenia: 24.12.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.