Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wysoka zawartość morfiny w niebieskim maku

Kategoria: Alerty

W dniu 19.07.2019 zgłoszono wysoką zawartość morfiny w niebieskim maku. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: niebieski mak

Powód zgłoszenia: wysoka zawartość morfiny (suma alkaloidów morfiny: 172 mg/kg - ppm)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Czechy

Kraj pochodzenia: Czechy

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: oficjalne zatrzymanie

Data zgłoszenia: 19.07.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.