Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zatwierdzenie świadectwa dla polskiego mięsa i produktów drobiowych eksportowanych do Namibii

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

Główny Inspektorat Weterynarii (GIW) uzgodnił z Republiką Namibii „Świadectwo zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego wywożonych do Republiki Namibii”. Było to możliwe dzięki skutecznym negocjacjom przeprowadzonym przez GIW z przedstawicielami służby właściwej ds. weterynarii Republiki Namibii.

W wyniku negocjacji przeprowadzonych w dniu 16 stycznia br. z przedstawicielami służby właściwej ds. weterynarii Republiki Namibii w dniu 18 stycznia br. nastąpiło ostateczne uzgodnienie zapisów i parafowanie Świadectwa zdrowia dla mięsa drobiowego i produktów z mięsa drobiowego wywożonych do Republiki Namibii.

Ww. świadectwo zostało opublikowane na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii w zakładce: HANDEL/IMPORT/EKSPORT - Wywóz z Polski poza UE - Żywność - Namibia. Ponadto obie strony spotkania wyraziły chęć rozszerzenia i pogłębienia współpracy między Polską a Namibią w kontekście otwarcia rynku namibijskiego dla kolejnych polskich produktów pochodzenia zwierzęcego. Strona namibijska przekazała wzory świadectw zdrowia dla mięsa wołowego, koziego i owczego oraz dla mięsa wieprzowego. Strona polska wyraziła zainteresowanie również eksportem mleka i produktów mlecznych na rynek Namibii i przekazała stosowny wzór świadectwa. Dalsze uzgodnienia zapisów  ww. dokumentów będą odbywać się korespondencyjnie.

Źródło: MRiRW, GIW

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Przemysł mięsny

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.