Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

ASF w Niemczech - Bogdan Konopka oraz eksperci GIW dzielą się wiedzą ze stroną niemiecką

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

22 września był niezwykle intensywnym dniem w kalendarzu Głównego Lekarza Weterynarii. W godzinach przedpołudniowych dr Bogdan Konopka spotkał się z Radcą ds. Rolnictwa i Wyżywienia Republiki Federalnej Niemiec, Friedemannem Kraftem. Na spotkaniu GLW wspierał jego Zastępca dr Mirosław Welz, Dyrektor PIW-PIB w Puławach prof. Krzysztof Niemczuk oraz silna grupa ekspertów z Głównego Inspektoratu Weterynarii.

W dniu 10 września 2020 roku wykryto pierwszy przypadek afrykańskiego pomoru świń (ASF) u dzików w Niemczech, na terenie Brandenburgii, graniczącej z województwem lubuskim. Przypadek ten został stwierdzony w odległości około 6 km od granicy z Polską. W kolejnych dniach niemieckie służby weterynaryjne potwierdziły wystąpienie kilku nowych przypadków. Radca ds. Rolnictwa i Wyżywienia Republiki Federalnej Niemiec, Friedemann Kraft, poinformował o wdrożonych dotychczas działaniach mających na celu zapobieganie dalszemu rozprzestrzenianiu się choroby w populacji dzików. Główny Lekarz Weterynarii omówił działania wdrożone na terytorium Polski po stwierdzeniu pierwszego przypadku ASF u dzików w zachodniej części Polski w listopadzie 2019 roku oraz podjęte we wrześniu br. czynności w zakresie monitorowania sytuacji epizootycznej w obszarze przygranicznym obejmującym gminę Gubin w powiecie krośnieńskim oraz gminę Cybinka w powiecie słubickim. Zarówno strona polska, jak i niemiecka zadeklarowały chęć ścisłej współpracy i dzielenia się dotychczas zdobytą wiedzą dotyczącą sposobów zwalczania wirusa ASF.

 

Źródło: Główny Inspektorat Weterynarii

Wybierz temat: Przemysł mięsny

Autor: Główny Inspektorat Weterynarii

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.