Czy pandemia przyczyni się do częstszego wykorzystania zdalnych audytów bezpieczeństwa żywności?
Jak sprawdzają się zdalne audyty żywności. Jaką przyszłość kontroli zdalnych widzi rynek spożywczy. Czy certyfikacja Global GAP Remote stanie się standardem?
Zdalna kontrola
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
-
20.04.2020
Wpływ Covid-19 na rozwój sektora e-commerce na przykładzie Korei Południowej
Oczekuje się, że coraz więcej produktów „domowego użytku” będzie sprzedawanych głównie za pośrednictwem kanałów handlu elektronicznego. Konsumenci dostosowują się do nałożonych na nich ograniczeń i nastąpiła zmiana nawyków zakupowych.
-
03.04.2020
Audyty i certyfikacja w przemyśle spożywczym w dobie koronawirusa
Z uwagi na pandemię koronawirusa (COVID-19) mogą wyniknąć problemy z zaplanowanymi audytami, co może mieć wpływ na status certyfikacji systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jednostki certyfikujące przedstawiły swoje procedury i rozwiązania na zaistniałą sytuację.
-
02.04.2020
Zdalne kontrole urzędowe w trybie kryzysowym - Rozporządzenie Komisji Europejskiej
W dniu 30 marca 2020 r. Komisja Europejska wydała Rozporządzenie w sprawie środków tymczasowych mających na celu ograniczenie ryzyka dla zdrowia ludzi, zwierząt i roślin oraz dobrostanu zwierząt podczas określonych poważnych zakłóceń w systemach kontroli państw członkowskich z powodu choroby koronawirusowej (COVID-19).