Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

DYREKTYWA NIS 2 – wymogi dla producentów żywności wynikające z implementacji w polskim prawodawstwie

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W związku z wejściem w życie tzw. Dyrektywy NIS 2, Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na szkolenie pt. DYREKTYWA NIS 2 – wymogi dla producentów żywności wynikające z implementacji w polskim prawodawstwie.

Szkolenie odbędzie się 30 lipca 2024r. o godz. 10:00 w formule on-line.

W 2023 r. weszła w życie Dyrektywa NIS 2, która zmienia kształt cyberbezpieczeństwa w Państwach Członkowskich Unii Europejskiej. Dla wielu sektorów takich jak transport, zaopatrzenie w wodę pitną czy produkcja żywności oznacza to wzrost wymogów dotyczących rozwiązań z zakresu cyberbezpieczeństwa. Dyrektywa wprowadza m.in. odpowiedzialność kierownictwa firmy za zgodność ze środkami zarządzania ryzykiem w cyberbezpieczeństwie.

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z wymogami wynikającymi z wprowadzenia do polskiego porządku prawnego Dyrektywy NIS 2 poprzez nowelizację ustawy o krajowym systemie cyberbezpieczeństwa, gdyż przedsiębiorcy działający w obszarze produkcji, przetwórstwa i dystrybucji żywności zostali zobligowaniu do wdrożenia procedur i raportowania informacji związanych z zasobami informatycznymi, którymi dysponują. Rodzi to to szereg nowych obowiązków związanych z raportowaniem, certyfikacją i monitorowaniem procesów w przedsiębiorstwie.

Szkolenie dedykowane jest kierownictwu firm oraz osobom odpowiedzialnym za utrzymanie infrastruktury informatycznej w przedsiębiorstwach.

Program szkolenia:

- podział podmiotów gospodarczych na kluczowe i ważne

- ocena systemu bezpieczeństwa

- System S46,

- wymogi w odniesieniu do producentów i przetwórców żywności jako sektora kluczowego.

- procedury zgłaszania incydentów.

- system kontroli i nadzoru nad podmiotami kluczowymi

- kary i sankcje za opóźnienia i niewdrożenie procedur

Przewidywany czas trwania: 3h

Szkolenie poprowadzi Pan Artur Puławski, analityk rynku mleka, audytor finansowy, niezależny ekspert w zakresie raportowania m.in. zrównoważonego rozwoju w branży mleczarskiej.


Koszt uczestnictwa:

- dla firm członkowskich ZPPM: bezpłatnie

- dla pozostałych podmiotów: 100 PLN + 23% VAT / os.

Link umożliwiający wzięcie udziału w szkoleniu zostanie udostępniony zarejestrowanym uczestnikom w dniach poprzedzających szkolenie.

Formularz rejestracyjny znajdą Państwo tutaj.

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Przemysł mleczarski

Autor: Związek Polskich Przetwórców Mleka

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 04.07.2024

    Cyberbezpieczeństwo - projekt nowych przepisów dla sektora spożywczego

    Za podmioty kluczowe w dziedzinie cyberbezpieczeństwa uznano m.in. podmioty zajmujące się produkcją, przetwarzaniem i dystrybucją żywności oraz zaopatrzeniem w wodę pitną i jej dystrybucję 

    Czytaj więcej
  • 03.07.2024

    Cyfrowa produkcja kawioru

    Jak produkuje się kawior? Ta historia pozwoli zajrzeć za kulisy Agroittica Lombarda, która słynie z takich marek jak Calvisius czy Ars Italica. W 2002 roku Agroittica podjęła decyzję o wdrożeniu systemu ERP. Jednym z głównych celów było spełnienie wysokich wymagań w zakresie jakości oraz zapewnienie śledzenia pochodzenia na poziomie wszystkich procesów produkcji kawioru.

    Czytaj więcej
  • 03.06.2024

    Raportowanie ESG po nowemu

    Nowe zasady sprawozdawczości ESG, które z początkiem roku objęły największe spółki giełdowe w całej Unii Europejskiej mogą sprawić, że firmy te będą wymagać przejrzystości w zakresie odpowiedzialnego biznesu od swoich dostawców. Świadomość zmian lub choćby znajomość definicji w tym zakresie ma mniej niż połowa polskich firm.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.