Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Innowacyjne proszki miodowe dla przemysłu spożywczego

Kategoria: Procesy i Technologie

Honey Innovations Sp. z o.o. jest startup’em założonym w 2020 r. przez pracowników naukowych SGGW w celu komercjalizacji badań na temat suszenia miodu.

Miód w proszku jest alternatywną formą tego wyjątkowego produktu, stwarzającą wiele nowych możliwości zastosowania, zarówno w przemyśle, jak i w warunkach domowych. Może być przeznaczony do bezpośredniej konsumpcji, stosowany jako dodatek do wielu produktów spożywczych, np. słodyczy, jogurtów, napojów instant, koncentratów, przypraw, sosów, powłok jadalnych, jak również do suplementów diety i produktów dla zwierząt (karmy, odżywki).

Proponowana przez startup technologia pozwala na otrzymanie miodu w proszku o wysokiej zawartości miodu oraz z dodatkiem nowych rodzajów nośników o właściwościach prozdrowotnych. Proponowana będzie również możliwość stworzenia miodu w proszku szytego na miarę, dostosowanego do konkretnych wymagań klienta.

Startup znajduje się w fazie inkubacji modelu biznesowego, w ramach której zbiera dane na temat zastosowania miodu w przemyśle. Zachęcamy do wsparcia tej ciekawej inicjatywy i wypełnienia ankiety, zarówno przez firmy stosujące miód płynny, miód w proszku, jak również nie stosujące go wcale, lecz biorące pod uwagę wprowadzenia miodu w proszku jako składnika wytwarzanych produktów.

Ankieta: https://forms.gle/mT94PSZos8GhEVji6

 

Wybierz obszar: Badania żywności Dodatki i składniki

Autor: dr Katarzyna Samborska

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn