Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Jak zacząć współpracę z PKN/KT 15 ds. Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego, Handlu i Gastronomii?

Kategoria: Biznes

Członkostwo w Komitetach Technicznych (KT) daje przedsiębiorcom wiele korzyści:

- wpływ na treść tworzonych norm na poziomach międzynarodowym, europejskim i krajowym;
- dostęp do treści projektów Norm Międzynarodowych, Europejskich, krajowych;
- przewagę nad konkurencją dzięki możliwości kształtowania programu prac normalizacyjnych, co pozwala właściwie planować inwestycje;
- kontakty biznesowe.

W Polskim Komitecie Normalizacyjnym, w Sektorze Maszyn i Inżynierii, działa Komitet Techniczny 15 ds. Maszyn i Urządzeń dla Przemysłu Spożywczego, Handlu i Gastronomii.

 

Tematyka KT 15

Zakres tematyczny KT 15 obejmuje zagadnienia związane z krajową i europejską normalizacją w zakresie projektowania, produkcji i bezpieczeństwa użytkowania maszyn i urządzeń dla przemysłu:

- mięsnego i rybnego;
- mleczarskiego;
- młynarskiego;
- makaronowego;
- piekarniczego i paszowego;
- cukierniczego i skrobiowo-syropowego oraz
- maszyn i urządzeń dla zakładów zbiorowego żywienia i handlu.

 

Współpraca europejska

Na poziomie europejskim KT 15 współpracuje z:

1. CEN/TC 153 Machinery intended for use with foodstuffs and feed

- WG 1 Bakery equipment
- WG 2 Meat processing machinery
- WG 3 Slicers
- WG 4 Catering equipment
- WG 6 Artisan ice cream machinery
- WG 7 Pasta and cereal processing machinery
- WG 8 Bulk milk coolers
- WG 9 Machinery for processing animal feed
- WG 11 Machinery and equipment for processing fish and seafood
- WG 12 Safety
- WG 13 Hygiene

2. CEN/TC 429 Food hygiene - Commercial warewashing machines - Hygiene requirements and testing

 

Jak zostać ekspertem?

Wszystkich zainteresowanych tematyką maszyn dla przemysłu spożywczego, handlu i gastronomii zapraszamy do współpracy – jako członków KT lub jako ekspertów w CEN (Europejskiej Organizacji Normalizacyjnej).

Członkiem KT może zostać każdy podmiot zainteresowany normalizacją w danym obszarze tematycznym, zarejestrowany i prowadzący działalność gospodarczą na terenie Polski.

Ekspertem w CEN może zostać reprezentant członka KT lub specjalista współpracujący z KT zgłoszony do pracy w grupach roboczych (WG) Europejskiej Organizacji Normalizacyjnej. Ekspert uczestniczy w pracach WG jako niezależny specjalista, działa we własnym imieniu, wykorzystując swoją wiedzę oraz kompetencje i jest zgłaszany przez krajową jednostkę normalizacyjną (PKN).

 

Informacje kontaktowe

Sekretariat KT 15 znajduje się w Polskim Komitecie Normalizacyjnym, w Sektorze Maszyn i Inżynierii.  Wszelkie informacje dotyczące danych kontaktowych osób funkcyjnych, sekretariatu, Programu prac KT, aktualnych PN z zakresu KT oraz Planu działania KT podano w Karcie informacyjnej  KT 15, dostępnej po otwarciu hiperłącza Wykaz Komitetów Technicznych.

 

Kontakt z Sektorem Maszyn i Inżynierii:

Polski Komitet Normalizacyjny
Wydział Prac Normalizacyjnych – Sektor Maszyn i Inżynierii

Świętokrzyska 14
00-050 Warszawa
tel. 22 556 76 30
e-mail: wpnsmc@pkn.pl
www.pkn.pl

Zapraszamy i zachęcamy do współpracy!

Autor:Polski Komitet Normalizacyjny
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.