Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

KE rozpoczyna konsultacje na temat przyszłego planu zabezpieczenia dostaw żywności i bezpieczeństwa żywnościowego w czasach kryzysu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Komisja rozpoczęła konsultacje w sprawie planu awaryjnego mającego na celu zapewnienie zaopatrzenia w żywność i bezpieczeństwa żywnościowego w całej UE w czasach kryzysu, zgodnie z zapowiedzią zawartą w strategii "od pola do stołu".

Konsultacje mają na celu zebranie uwag na temat formy, charakteru i zakresu planu. Do przedstawienia swoich opinii w ciągu 9 tygodni, od 1 marca do 3 maja 2021 r., zaprasza się różne zainteresowane strony zaangażowane w łańcuch dostaw żywności, takie jak producenci, przetwórcy, dystrybutorzy lub przewoźnicy, a także konsumenci, społeczeństwo obywatelskie i organy krajowe.

Jak określono w strategii "od pola do stołu", Komisja zamierza wzmocnić koordynację europejskiej reakcji na kryzysy dotykające system żywnościowy UE oraz zapewnić bezpieczeństwo żywności. W tym celu plan awaryjny będzie obejmował zestaw procedur, których należy przestrzegać w czasie kryzysu, jak również ustanowienie mechanizmu reagowania na kryzys żywnościowy koordynowanego przez Komisję, obejmującego państwa członkowskie i ewentualnie różne sektory, takie jak rolnictwo, rybołówstwo, transport i zdrowie.

Mechanizm ten przyjmie formę stałego forum, którego zadaniem będzie koordynacja działań, wymiana najlepszych praktyk oraz ocena zagrożeń i ryzyka. Zgodnie ze strategią "od pola do stołu" i celami Zielonego Ładu dla Europy, plan powinien dążyć do większego zrównoważenia środowiskowego, gospodarczego i społecznego na rzecz stabilnego europejskiego systemu żywnościowego.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.