Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

KPO: będzie zmiana zasad naboru dla plantatorów chmielu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Zakończyła się nabór wniosków o objęcie wsparciem inwestycji na wymianę słupów nośnych impregnowanych kreozotem na plantacjach chmielu. Do czasu ponownego uruchomienia naboru wniosków (na początku 2023 r.) nastąpią przegląd i zmiana dotychczasowych zasad wsparcia.

Celem jest dostosowanie zasad naboru do zmieniającej się sytuacji rynkowej.

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi odpowiada w Krajowym Planie Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO) za realizację 4 inwestycji:

  • A1.4.1. Inwestycje na rzecz dywersyfikacji i skracania łańcucha dostaw produktów rolnych i spożywczych oraz budowy podmiotów uczestniczących w łańcuchu;
  • A2.4.1. Inwestycje w rozbudowę potencjału badawczego (wspólnie z MEiN);
  • B3.1.1. Inwestycje w zrównoważoną gospodarkę wodno-ściekową na terenach wiejskich;
  • B3.3.1. Inwestycje w zwiększanie potencjału zrównoważonej gospodarki wodnej na obszarach wiejskich.

Łączny budżet tych inwestycji to 2,25 mld EUR tj. ok. 10,1 mld zł (wg kursu 4,4819 zł/ EUR), z czego największą część stanowi budżet inwestycji A1.4.1. i B3.3.1.

Źródło: MRiRW

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł napojowy

Autor: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 24.11.2022

    Wspieramy rolnictwo ekologiczne

    Działania podejmowane w celu zwiększenia produkcji ekologicznej w Polsce były omawiane 23 listopada br. podczas konferencji prasowej zorganizowanej w siedzibie Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa (KOWR). 

    Czytaj więcej
  • 26.08.2022

    Wybrane ekstrakty chmielowe w produkcji piw

    Za pomocą chmielu można kształtować  nie tylko goryczkę piwa ale charakterystyczny profil smakowo zapachowy. Jest dodawany do piwa w postaci rożnego rodzaju ekstraktów szczególnie w browarach rzemieślniczych ze względu na łatwość dozowania i bardzo dużą możliwość kombinacji gatunkowych.

    Czytaj więcej
  • 29.07.2021

    Znaczna część chmielu marnuje się podczas procesu warzenia piwa

    Naukowcy z Japonii znaleźli sposób na wykorzystanie części chmielu, który został zmarnowany w procesie warzenia piwa. Technika ta powinna zredukować rosnącą ilość odpadów i ślad węglowy przemysłu piwowarskiego. A produkt może być stosowany jako roślinna alternatywa w celu zmniejszenia ilości tworzyw sztucznych także w przemyśle spożywczym.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.