Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Największy Raport o certyfikacji i standardach jakości rodziny GFSI w Polsce (BRC, IFS, FSSC22000, Global GAP). Projekt realizowany przy bezpośrednim zaangażowaniu central GFSI, BRC, IFS

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności , Biznes

Zawirowania spowodowane pandemią generują różne ryzyka, między innymi ryzyko utraty przekonania Zarządów firm o korzyściach płynących z certyfikacji. Głównym celem opracowania jest wskazanie tych korzyści oraz szerzej roli Kultury Bezpieczeństwa Żywności w zyskach organizacji, które efektywnie ją wdrażają. Raport ma również ułatwić prawidłowy wybór ścieżki certyfikacji od wyboru standardu, jednostki certyfikacyjnej do wyboru doradcy i firmy szkoleniowej. Raport kierujemy głównie do najwyższego kierownictwa firm, mając nadzieję, że nasi najwierniejsi czytelnicy w osobach pełnomocników jakości będą naszymi ambasadorami. Napisz do nas już dzisiaj i zamów bezpłatny egzemplarz dla swojej organizacji. 

Struktura i zawartość raportu

Część I - dedykowana jest bezpośrednio standardom, oddajemy ją do dyspozycji GFSI oraz właścicieli standardów BRC, IFS, FSSC22000. Celem tej części raportu jest dostarczenie Kadrze Zarządzającej bezpośrednio od GFSI i właścicieli standardów niezbędnych informacji do wyboru najlepszego dla organizacji standardu. Managerowie znajdą tu:

  • Opis poszczególnych standardów
  • Korzyści wynikające z wdrożenia poszczególnych standardów
  • Plany właścicieli standardów oraz najważniejsze zmiany w podejściu technicznym
  • Statystyki EU oraz PL odnoszące się do wydanych certyfikatów
  • Przyszłość certyfikacji w ujęciu GFSI

Właściciele standardów odniosą się do kwestii wpływu Covid-19 na przyszłość procesów certyfikacji.

Część II – ta część dedykowana jest przeglądowi rynku usługowego skierowanego na zapewnianie bezpieczeństwa żywności. Celem tej części raportu jest dostarczenie Kadrze Zarządzającej informacji służącej do optymalnego wyboru jednostki certyfikacyjnej oraz wyboru ścieżki przygotowywania się do certyfikacji. Managerowie znajdą w tej części:

  • Szczegółowe zestawienie zakresu oferty Jednostek Certyfikacyjnych
  • Szczegółowy opis wybranych Jednostek
  • Zestawienie firm konsultacyjnych i szkoleniowych wraz z ich opisem
  • Porady i rekomendację ekspertów na wybrane kluczowe zagadnienia, decydujące o wyborze standardu i jednostki

W raporcie nie zabraknie tekstów eksperckich, porad i odniesień do korzyści płynących z wdrażania Kultury Bezpieczeństwa Żywności

Trwają intensywne prace merytoryczne nad zawartością raportu, którego emisja planowana jest na przełom września i października. Wszystkie Jednostki Certyfikacyjne będą włączone do prac poprzez weryfikację danych dotyczących ich oferty certyfikacyjnej. Zapraszamy do szerszej współpracy wszystkie firmy zainteresowane publikacją treści merytorycznych i reklamowych. Raport dystrybuowany będzie do Zarządów 1500 największych firm spożywczych w Polsce bezpłatnie w formie wydrukowanej oraz bez ograniczeń poprzez portal FoodFakty.pl oraz Partnerów projektu.

Na wszelkie pytania odpowiemy z przyjemnością

Dyr. Projektu
Jakub Ostaszewski

jakub.ostaszewski@foodfakty.pl

Serdecznie zapraszam!

Autor:Jakub Ostaszewski
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja

  • 30.07.2020

    3M Food Safety News: Badanie wskaźników jakości w przemyśle spożywczym

    Na przestrzeni ostatnich lat wśród konsumentów obserwuje się stale wzrastające zainteresowanie aspektami związanymi z bezpieczeństwem i jakością żywności. W dobie szybkiego przepływu informacji, np. na temat wycofywania z obrotu mikrobiologicznie skażonych produktów spożywczych, znaczenie oraz jakość przeprowadzanych analiz żywności wciąż rośnie.

    Czytaj więcej
  • 23.07.2020

    Skuteczna Analiza Zagrożeń i Oceny Ryzyka - HARA

    Bezpieczeństwo opakowań do żywności i innych produktów wrażliwych na higienę, takich jak kosmetyki, leki nie wspominając o przemysłowym zastosowaniu opakowań różnego rodzaju, jest jednym z najważniejszych aspektów istotnych dla bezpieczeństwa i zdrowia konsumentów.

    Czytaj więcej
  • 15.07.2020

    Analiza ryzyka żywności

    Amaliza ryzyka żywności składa się z 3 elementów: oceny ryzyka, zarządzania ryzykiem i informowaniu o ryzyku. W poniższym tekście przedstawiamy w oparciu o informacje z WHO jak właściwie ocenić ryzyko w przypadku produktu spożywczych oraz jak powinien wyglądać proces zarządzania i informowania o ryzyku żywności?

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.