Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Największy Raport o certyfikacji i standardach jakości rodziny GFSI w Polsce (BRC, IFS, FSSC22000, Global GAP). Projekt realizowany przy bezpośrednim zaangażowaniu central GFSI, BRC, IFS

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

Zawirowania spowodowane pandemią generują różne ryzyka, między innymi ryzyko utraty przekonania Zarządów firm o korzyściach płynących z certyfikacji. Głównym celem opracowania jest wskazanie tych korzyści oraz szerzej roli Kultury Bezpieczeństwa Żywności w zyskach organizacji, które efektywnie ją wdrażają. Raport ma również ułatwić prawidłowy wybór ścieżki certyfikacji od wyboru standardu, jednostki certyfikacyjnej do wyboru doradcy i firmy szkoleniowej. Raport kierujemy głównie do najwyższego kierownictwa firm, mając nadzieję, że nasi najwierniejsi czytelnicy w osobach pełnomocników jakości będą naszymi ambasadorami. Napisz do nas już dzisiaj i zamów bezpłatny egzemplarz dla swojej organizacji. 

Struktura i zawartość raportu

Część I - dedykowana jest bezpośrednio standardom, oddajemy ją do dyspozycji GFSI oraz właścicieli standardów BRC, IFS, FSSC22000. Celem tej części raportu jest dostarczenie Kadrze Zarządzającej bezpośrednio od GFSI i właścicieli standardów niezbędnych informacji do wyboru najlepszego dla organizacji standardu. Managerowie znajdą tu:

  • Opis poszczególnych standardów
  • Korzyści wynikające z wdrożenia poszczególnych standardów
  • Plany właścicieli standardów oraz najważniejsze zmiany w podejściu technicznym
  • Statystyki EU oraz PL odnoszące się do wydanych certyfikatów
  • Przyszłość certyfikacji w ujęciu GFSI

Właściciele standardów odniosą się do kwestii wpływu Covid-19 na przyszłość procesów certyfikacji.

Część II – ta część dedykowana jest przeglądowi rynku usługowego skierowanego na zapewnianie bezpieczeństwa żywności. Celem tej części raportu jest dostarczenie Kadrze Zarządzającej informacji służącej do optymalnego wyboru jednostki certyfikacyjnej oraz wyboru ścieżki przygotowywania się do certyfikacji. Managerowie znajdą w tej części:

  • Szczegółowe zestawienie zakresu oferty Jednostek Certyfikacyjnych
  • Szczegółowy opis wybranych Jednostek
  • Zestawienie firm konsultacyjnych i szkoleniowych wraz z ich opisem
  • Porady i rekomendację ekspertów na wybrane kluczowe zagadnienia, decydujące o wyborze standardu i jednostki

W raporcie nie zabraknie tekstów eksperckich, porad i odniesień do korzyści płynących z wdrażania Kultury Bezpieczeństwa Żywności

Trwają intensywne prace merytoryczne nad zawartością raportu, którego emisja planowana jest na przełom września i października. Wszystkie Jednostki Certyfikacyjne będą włączone do prac poprzez weryfikację danych dotyczących ich oferty certyfikacyjnej. Zapraszamy do szerszej współpracy wszystkie firmy zainteresowane publikacją treści merytorycznych i reklamowych. Raport dystrybuowany będzie do Zarządów 1500 największych firm spożywczych w Polsce bezpłatnie w formie wydrukowanej oraz bez ograniczeń poprzez portal FoodFakty.pl oraz Partnerów projektu.

Na wszelkie pytania odpowiemy z przyjemnością

Dyr. Projektu
Jakub Ostaszewski

jakub.ostaszewski@foodfakty.pl

Serdecznie zapraszam!

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Certyfikacja

Autor: Jakub Ostaszewski

Przeczytaj także

  • 30.07.2020

    3M Food Safety News: Badanie wskaźników jakości w przemyśle spożywczym

    Na przestrzeni ostatnich lat wśród konsumentów obserwuje się stale wzrastające zainteresowanie aspektami związanymi z bezpieczeństwem i jakością żywności. W dobie szybkiego przepływu informacji, np. na temat wycofywania z obrotu mikrobiologicznie skażonych produktów spożywczych, znaczenie oraz jakość przeprowadzanych analiz żywności wciąż rośnie.

    Czytaj więcej
  • 23.07.2020

    Skuteczna Analiza Zagrożeń i Oceny Ryzyka - HARA

    Bezpieczeństwo opakowań do żywności i innych produktów wrażliwych na higienę, takich jak kosmetyki, leki nie wspominając o przemysłowym zastosowaniu opakowań różnego rodzaju, jest jednym z najważniejszych aspektów istotnych dla bezpieczeństwa i zdrowia konsumentów.

    Czytaj więcej
  • 15.07.2020

    Analiza ryzyka żywności

    Amaliza ryzyka żywności składa się z 3 elementów: oceny ryzyka, zarządzania ryzykiem i informowaniu o ryzyku. W poniższym tekście przedstawiamy w oparciu o informacje z WHO jak właściwie ocenić ryzyko w przypadku produktu spożywczych oraz jak powinien wyglądać proces zarządzania i informowania o ryzyku żywności?

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.