Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Należyta staranność w sektorze rolno-spożywczym – zaproszenie na webinarium

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Webinarium online pt.: „Należyta staranność w sektorze rolno-spożywczym. Prezentacja polskiej wersji językowej Wytycznych OECD-FAO dotyczących odpowiedzialnych łańcuchów dostaw w sektorze rolno-spożywczym” odbędzie się 22 listopada 2022 roku.

Organizatorzy wydarzenia - Krajowy Punkt Kontaktowy OECD oraz Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej - zapraszają przedstawicieli przedsiębiorstw sektora rolno-spożywczego, związków zawodowych, organizacji pracodawców, organizacji branżowych i organizacji społecznych.

Podczas webinarium przewidziano wystąpienia zarówno polskich, jak i zagranicznych ekspertów OECD i FAO oraz omówienie zagadnienia należytej staranności w odpowiedzialnym prowadzeniu działalności biznesowej (due diligence) w kontekście uwarunkowań sektora rolno-spożywczego. Zagadnienie to ma dla przedsiębiorstw istotne znaczenie w związku z nowymi regulacjami Unii Europejskiej, w tym projektem dyrektywy UE w sprawie należytej staranności przedsiębiorstw w zakresie zrównoważonego rozwoju (ang. Corporate Sustainability Due Diligence Directive).

Podczas spotkania zostanie ponadto zaprezentowana polska wersja językowa Wytycznych OECD-FAO dotyczących odpowiedzialnych łańcuchów dostaw w sektorze rolno-spożywczym. Jest to jeden z pięciu dokumentów sektorowych wydanych przez OECD w celu wspierania przedsiębiorstw we wdrażaniu Wytycznych OECD dla przedsiębiorstw wielonarodowych, głównego standardu OECD w zakresie odpowiedzialnego biznesu. Dokument OECD-FAO wspomaga przedsiębiorstwa z sektora rolno-spożywczego wyjaśniając, jakie działania powinny być realizowane, aby przedsiębiorstwa przyczyniały się do zrównoważonego rozwoju. Dokument adresowany jest do krajowych i międzynarodowych, małych, średnich i dużych przedsiębiorstw w całym łańcuchu dostaw produktów rolno-spożywczych.

Wydarzenie będzie transmitowane na kanale You tube oraz na  Facebooku MFiPR. Informacje o wydarzeniu są także dostępne na stronie internetowej MFiPR.

Źródło: IJHARS

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.