Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nauka na rzecz ochrony klimatu

Kategoria: Procesy i Technologie

Nowa publikacja o działalności jednostek naukowych na rzecz rozwoju metod zrównoważonej produkcji rolnej jest już dostępna pod linkiem:  https://www.gov.pl/web/rolnictwo/zmiany-klimatu-climate-change

Publikacja pt. „Potencjał polskich jednostek naukowych w zakresie działań mitygacyjnych i badań nad adaptacją do zmian klimatu w sektorze rolnym” to przegląd najważniejszych tematów badawczych, w szczególności w zakresie właściwego gospodarowania glebą, niskoemisyjnej produkcji zwierzęcej i uprawy roślin. Przedstawione zostały tu możliwości polskiej nauki wobec wyzwań wynikających z globalnych zmian klimatycznych.

Rolnictwo, bardzo silnie uzależnione od warunków pogodowych musi sprostać z jednej strony coraz częściej występującym ekstremalnym zjawiskom pogodowym, niedoborom wody i zagrożeniom nowymi jednostkami chorobowymi, a z drugiej strony zapewnieniu bezpieczeństwa żywnościowego stale rosnącej populacji ludzi.

W tym kontekście pomocne mogą być prowadzone badania naukowe nad nowymi rozwiązaniami zapewniającymi synergię między niskoemisyjnymi praktykami produkcji rolnej, a zwiększeniem odporności rolnictwa na istniejące zagrożenia, m.in. na niedobory wody, niskie temperatury, pojawiające się jednostki chorobowe, zwiększenie wykorzystywania określonych odmian roślin na cele energetyczne.

Realizowane przez placówki naukowe projekty to ogromne źródło wiedzy oraz szansa na bezpośrednie kontakty, w tym międzynarodowe, z polską nauką.

 

Źródło: MRiRW

Autor:Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Procesy i Technologie

  • 07.09.2020

    Świeże pomysły z FreshInPac

    Wyobraźmy sobie, że łatwo psujące się owoce, warzywa i kwiaty zdecydowanie dłużej zachowują świeżość i mogą leżeć dłużej na sklepowych półkach. Wyobraźmy sobie jakie oszczędności to generuje oraz o ile mniej żywności zmarnuje się w skali globalnej. Uczestnicy projektu FreshInPac starają się urzeczywistnić tę ideę. Rezultaty ich prac są bardzo obiecujące.

    Czytaj więcej
  • 04.09.2020

    Zautomatyzowana linia do produkcji zbiorników ze stali nierdzewnej

    Ruszyła najnowocześniejsza technologicznie w Europie zautomatyzowana linia do produkcji zbiorników oraz stacji wyparnych ze stali nierdzewnej. Firma B&P Engineering rozpoczęła produkcję na nowoczesnym obiekcie o powierzchni 5200 m2, wyposażonym w najbardziej zaawansowaną technologicznie w Europie linię produkcyjną zaprojektowaną do zautomatyzowanej produkcji.

    Czytaj więcej
  • 03.09.2020

    Piwa kwaśne i ich profil smakowy – najnowsze doniesienia naukowców

    Piwo kwaśne - cierpki wynik procesu warzenia stosowanego od wieków w Europie, zyskało ostatnio popularność w USA. Naukowcy donoszą o postępach w badaniach nad ewolucją kwasów i innych składników smakowych podczas starzenia się napoju, co, jak twierdzą, pomoże piwowarom zrozumieć i uzyskać większą kontrolę nad smakiem kwaśnego piwa.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.