Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Niepewne prognozy produkcji cukru

Kategoria: Biznes

Spada zużycie, produkcja cukru i zapasy cukru w Unii Europejskiej. Choć wakacyjne prognozy Komisji Europejskiej mówią o wzroście produkcji cukru w tym sezonie, to z rozmów z producentami z Niemiec, Francji i Polski wynika, że na początku września ze względu na warunki pogodowe zawartość cukru w burakach była stosunkowo niska, co może przełożyć się na poziom produkcji. O sytuacji i prognozach dla rynku cukru mówi Paweł Wyrzykowski, Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

Źródło: www.agronomist.pl

Wybierz temat: Owoce i warzywa

Autor:BNP Paribas
BNP Paribas
Paweł Wyrzykowski
Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 22.10.2021

    Dobra passa na rynku zbóż trwa

    Rok 2021 przyniósł rekordowo wysokie krajowe zbiory zbóż i ich rekordowe ceny, a także dalszy wzrost eksportu. Jak ta sytuacja przełożyła się na marże w sektorze młynarskim, piekarniczym, cukierniczym oraz producentów pasz komentuje Jakub Czugała, Analityka Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

    Czytaj więcej
  • 21.10.2021

    Dobra sytuacja na rynku mleka

    Na podstawie danych za pierwsze siedem miesięcy 2021 roku można powiedzieć, że sytuacja na krajowym i światowym rynku mleka jest dobra. Rośnie produkcja mleka w Nowej Zelandii i USA. Unia Europejska, największy światowy eksporter produktów mleczarskich, odnotowuje wzrost eksportu i popytu, a ceny na unijnym rynku są wyższe niż przed rokiem. Wysoki popyt na produkty mleczarskie utrzymuje się także w Chinach, które są największym importerem produktów mleczarskich na świecie. Jak sytuacja na międzynarodowym rynku mleczarskim przekłada się na polskie mleczarnie tłumaczy Paweł Wyrzykowski, Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

    Czytaj więcej
  • 27.08.2021

    Co czeka producentów drobiu w II połowie roku?

    Eksport mięsa drobiowego z Unii Europejskiej w drugiej połowie roku będzie spadał, co wynika głównie z ograniczeń będących konsekwencją grypy ptaków. Duże znaczenie dla rynku drobiu ma Brexit i związana z tym zmiana struktury partnerów handlowych po stronie Wielkiej Brytanii. 

     

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.