Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowe produkty w rejestrze Chronionych Nazw Pochodzenia i Oznaczeń Geograficznych

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Rejestr Chronionych Nazw Pochodzenia i Oznaczeń Geograficznych wzbogacił się w ostatnim czasie o m.in.: następujące produkty:

z Grecji:

- na podstawie rozporządzenia wykonawczego Komisji nr 2017/2363 z dnia 6 grudnia 2017 r. zarejestrowano nazwę („Μελεκούνι” (Melekouni) (ChOG). Nazwa powyższa określa produkt należący do klasy 2.3. „Chleb, ciasta, ciastka, wyroby cukiernicze, herbatniki i inne wyroby piekarnicze”. Rozporządzenie weszło w życie 8 stycznia 2018 r. i od tej daty ma zastosowanie.

z Włoch:

- na podstawie rozporządzenia wykonawczego Komisji nr 2017/2362 z dnia 5 grudnia 2017 r. zarejestrowano w rejestrze chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych nazwę [„Lenticchia di Altamura” (ChOG)]. Nazwa powyższa określa produkt należący do klasy 1.6. „Owoce, warzywa i zboża świeże lub przetworzone. Rozporządzenie weszło w życie 8 stycznia 2018 r. i od tej daty ma zastosowanie.

z Węgier:

- na podstawie rozporządzenia wykonawczego Komisji nr 2017/2227 z dnia 30 listopada 2017 r. zarejestrowano w rejestrze chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń nazwę „Makóipetrezselyemgyökér” (ChOG) Nazwa ta określa produkt należący do klasy 1.6. Owoce, warzywa i zboża świeże lub przetworzone. Rozporządzenie weszło w życie 25 grudnia 2017 r. i od tej daty ma zastosowanie.

Centrum Prawa Żywnościowego: www.food-law.pl 

Autor:Centrum Prawa Żywnościowego
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.