Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowe wzory świadectw eksportowych do Tajlandii

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W wyniku negocjacji prowadzonych ze służbą weterynaryjną Tajlandii, w dniu 30 grudnia 2022 r. uzgodnione zostały następujące wzory świadectw weterynaryjnych:

  1. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka z piór przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  2. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka z krwi drobiowej przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  3. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka drobiowego przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  4. świadectwo weterynaryjne dla tłuszczów wytopionych z drobiu przeznaczonych na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  5. świadectwo weterynaryjne dla osocza z krwi drobiowej w proszku przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  6. świadectwo weterynaryjne dla produktów z krwi drobiowej (innych niż osocze) przeznaczonych na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  7. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka ze szczeciny przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  8. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka z krwi wieprzowej przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  9. świadectwo weterynaryjne dla osocza z krwi wieprzowej w proszku przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  10. świadectwo weterynaryjne dla produktów z krwi wieprzowej (innych niż osocze) przeznaczonych na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii;
  11. świadectwo weterynaryjne dla przetworzonego białka wieprzowego przeznaczonego na eksport z Polski do Królestwa Tajlandii.

Świadectwa dostępne są na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii pod linkiem:

https://www.wetgiw.gov.pl/handel-eksport-import/tajlandiaa oraz u powiatowych lekarzy weterynarii.

Należy mieć na uwadze, że zakład zainteresowany eksportem UPPZ do Tajlandii musi zostać zatwierdzony do eksportu przez właściwe władze tego kraju.

Żródło: GIW

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł mięsny

Autor: Główny Inspektorat Weterynarii

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.