Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowy magazyn centralny PepsiCo w Mszczonowie szykuje się do otwarcia operacyjnego i szuka pracowników – otwarcie już na przełomie I i II kwartału 2020 roku

Kategoria: Biznes

Praca wre na terenie budowy centralnego magazynu dla PepsiCo w Mszczonowie, gdzie światowy lider w produkcji artykułów spożywczych i napojów postanowił skonsolidować swoje procesy logistyczne i magazynowe w naszym kraju. Aktualnie trwają prace przygotowawcze do uruchomienia operacyjnego ogromnego centrum logistycznego, które zatrudniać będzie około 240 pracowników.  Otwarcie zaplanowane zostało na przełom I i II kwartału 2020 roku.

Nowy magazyn w Mszczonowie zajmie powierzchnię 58 tys. m2 i będzie największym w Polsce obiektem w sieci dystrybucyjnej koncernu. Zarządzanie magazynem PepsiCo powierzyło firmie ID Logistics, jednemu z wiodących dostawców usług logistycznych. Z operatorem tym PepsiCo współpracuje od 2017 roku – aktualnie ID Logistics zarządza już centrum dystrybucyjnym w Grodzisku Mazowieckim, z którego realizowane są dostawy krajowe do sieci handlowych i eksportowe do krajów Europy Wschodniej. Za przygotowanie do uruchomienia operacyjnego nowego magazynu centralnego PepsiCo odpowiada specjalnie powołana grupa projektowa złożona z ekspertów PepsiCo oraz ID Logistics. Na czele zespołu projektowego po stronie PepsiCo stoi Magdalena Dzikowska. W skład grupy projektowej wchodzi 14 zespołów złożonych z ponad 50 osób, w tym doświadczonych managerów oraz specjalistów z działów operacji magazynowych i dystrybucyjnych, jakości, IT, a także działu personalnego, prawnego oraz finansowego. 

–Budowa magazynu centralnego w Mszczonowie jest przykładem bardzo dobrej współpracy między inwestorem – firmą P3, wykonawcą budowlanym – KAJIMA, podmiotem zarządzającym  - ID Logistics, a władzami lokalnymi. Już wkrótce produkty PepsiCo wyruszą z Mszczonowa do naszych klientów w Polsce oraz za granicą - powiedział Bernard Wierzbik, dyrektor działu obsługi klienta i logistyki na Europę Centralną w PepsiCo.
- Aktualne zaawansowanie projektu wynosi 60%, a prace postępują zgodnie z planem . Niedawno rozpoczęliśmy testy operacyjne weryfikujące gotowość systemową i procesową do uruchomienia obiektu , a niebawem rozpoczniemy testy efektywnościowe potwierdzające gotowość operacyjną. Równolegle trwają prace instalacyjne wewnątrz magazynu – powiedziała Magdalena Dzikowska, kierownik projektu w PepsiCo.

Kluczowym etapem przygotowań do uruchomienia operacyjnego magazynu jest proces rekrutacji i przeszkolenia nowej załogi. Za sprawną obsługę centralnego magazynu PepsiCo w Mszczonowie będzie odpowiadać 240-osobowy zespół złożony z magazynierów, operatorów wózków wysokiego składowania, pracowników administracyjnych, specjalistów i menadżerów.

–Proces rekrutacji już trwa, i co dla nas ważne, widzimy bardzo duże zainteresowanie wśród kandydatów. Chcielibyśmy, aby dołączyli do nas ludzie z pasją, otwarci na nowe wyzwania, z doświadczeniem i ci, którzy dopiero rozpoczną karierę w tej branży. Oferujemy atrakcyjne warunki zatrudnienia, w tym przejrzysty system nagród i bogaty pakiet socjalny. Pracownikom zapewniamy szkolenia i udział w kompleksowym, dedykowanym procesie wdrożenia do pracy w nowym zespole – powiedziała Małgorzata Hornig, dyrektor HR, ID Logistics. 
Na rynku pojawia się zatem ciekawa oferta dla wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w branży logistycznej. Do obsługi magazynu poszukiwani są przede wszystkim magazynierzy i operatorzy wózków widłowych, a także  kierownicy operacyjni, liderzy zespołów, pracownicy administracji magazynowej, działu technicznego. Szczegóły ofert pracy zostały opublikowane na portalu: https://www.id-logistics.com/pl/kariera/oferty-pracy-2/ .

Magazyn centralny to kluczowy element realizowanego przez PepsiCo projektu modernizującego system magazynowy wyrobów gotowych w Polsce. Bliskość trzech z czterech zakładów firmy, w których produkowane są słone przekąski oraz napoje gazowane i soki sprawia, że obiekt ten stanie się istotnym centrum dystrybucyjnym PepsiCo w Polsce. Łącznie w magazynie będzie można składować 65 tys. palet, a wysokość robocza hali magazynowej wyniesie 12 m, czyli o 2 m wyżej niż standardowa, co zwiększy powierzchnię i ilość miejsc paletowych. Dziennie magazyn opuści 4 tys. palet, natomiast w ciągu doby będzie tu przyjeżdżać i wyjeżdżać łącznie ok. 300 pojazdów, których obsługa realizowana będzie przez 97 doków (bram). 

Żródło: materiały prasowe PesiCo

Autor: PepsiCo

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.