Prawo żywnościowe: Dyrektywa Komisji (UE) 2018/350
Portal spożywczy FoodFakty informuje: 8 marca 2018 r. Komisja (UE) opublikowała Dyrektywę Komisji (UE) 2018/350 zmieniającą dyrektywę Parlamentu Europejskiego i Rady 2001/18/WE w odniesieniu do oceny ryzyka organizmów zmodyfikowanych genetycznie dla środowiska naturalnego.
Pełna treść: Dyrektywa Komisji (UE) 2018/350
Przeczytaj także
-
01.03.2018
Prawo żywnościowe: Rozporządzenie Komisji UE 2018/98
22 stycznia 2018 r. Komisja (UE) opublikowała Rozporządzenie Komisji (UE) 2018/98 zmieniające załączniki II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 oraz załącznik do rozporządzenia...
-
29.11.2017
Żywność genetycznie modyfikowana w oczach konsumentów – zaskakujące wyniki badań dotyczących znakowania żywności
Wyniki najnowszych badań, przeprowadzonych przez naukowców z Uniwersytetu na Florydzie, wskazują na zdezorientowanie amerykańskich konsumentów w zakresie znakowania produktów żywnościowych. Konsumenci mają problem...
-
18.01.2017
Znakowanie GMO - zmiany?
Znakowanie żywności GMO jest w chwili obecnej zharmonizowane na poziomie Unii Europejskiej i w najbliższym czasie nie przewiduje się zmian w prawodawstwie wspólnotowym w tym zakresie.