Prawo żywnościowe: Obwieszczenie MRiRW w sprawie zwalczania i zapobiegania rozprzestrzeniania się bakterii Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus
Portal spożywczy FoodFakty informuje: Dnia 14 marca 2018 r. ukazało się Obwieszczenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie szczegółowych sposobów postępowania przy zwalczaniu i zapobieganiu rozprzestrzenianiu się bakterii Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus
Pełna treść: Obwieszczenie MRiRW z dnia 14 marca 2018
Przeczytaj także
-
08.05.2018
Wycofanie produktu spożywczego z rynku! Jak odpowiednio wcześnie wykryć skażenie żywności Salmonellą?
Gram-ujemne pałeczki z rodzaju Salmonella są głównym z ponad 30 patogennych czynników zakażających żywność. W ostatnich miesiącach w branży spożywczej mieliśmy do czynienia z masowym wycofaniem...
-
12.05.2017
Nowe Rozporządzenie MRiRW w sprawie bakterii Clavibacter
W dniu 26 kwietnia 2017 r. pojawiło się nowe Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi zmieniające rozporządzenie w sprawie szczegółowych sposobów postępowania przy zwalczaniu...