Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Projekt FAO dotyczący wdrożenia norm Kodeksu Żywnościowego w zakresie AMR

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Projekt prowadzony jest przez Wspólne Centrum FAO/WHO do spraw Norm Żywnościowych Komisji Kodeksu Żywnościowego (KKŻ) i Chorób Odzwierzęcych oraz Wydział Systemów Żywnościowych i Bezpieczeństwa Żywności FAO. Opracowany przez Międzyrządową Grupę Zadaniową Ad hoc KKŻ do spraw Oporności na Środki Przeciwdrobnoustrojowe i przyjęty przez Komisję Kodeksu Żywnościowego w grudniu 2021 r., zrewidowany Kodeks postępowania w celu ograniczenia i redukcji oporności na środki przeciwdrobnoustrojowe przenoszonej przez żywność (CXC 61-2005) oraz nowe Wytyczne dotyczące monitorowania i nadzoru nad opornością na środki przeciwdrobnoustrojowe przenoszoną przez żywność (CXG 94-2021), wraz z Wytycznymi dla analizy ryzyka związanego z opornością na środki przeciwdrobnoustrojowe przenoszoną przez żywność (CXG 77-2011), zapewniają krajom ramy do budowania skutecznych systemów krajowych.

Spotkanie inauguracyjne dotyczące projektu, które odbędzie się 17 lutego 2022 roku w godzinach 14:00-15:00, przedstawi jego tło, zakres i oczekiwane wyniki.

Program spotkania dostępny jest na stronie FAO.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do rejestracji na spotkanie.

Źródło: IJHARS

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe

Autor: Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.