Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Projekt zmiany statutu Głównego Inspektora Sanitarnego

Kategoria: Prawo Żywnościowe

Na stronach RCL możemy znaleźć projekt rozporządzenia Ministra Zdrowia zmieniający rozporządzenie w sprawie nadania statutu Głównemu Inspektoratowi Sanitarnemu (druk nr MZ 708). Zadaniem projektu jest scalenie nadzoru nad różnymi rodzajami żywności w ramach GIS.

Treść projektu 

Projekt przewiduje konsolidację komórek merytorycznych funkcjonujących obecnie w Głównym Inspektoriacie Sanitarnym w celu usprawnienia realizacji zadań i procesu zarządzania. Zadania dotychczas realizowane przez Departament Żywności Prozdrowotnej zostaną włączone do Departamentu Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia. Zadania realizowane przez Departament Bezpieczeństwa Zdrowotnego Wody zostaną włączone do Departamentu Higieny Środowiska. Z kolei zadania Departamentu Współpracy Międzynarodowej i Ochrony Sanitarnej Granic zostaną włączone do Biura Głównego Inspektora oraz Departamentu Przeciwepidemicznego i Ochrony Sanitarnej Granic.

Scalenie nadzoru nad różnymi kategoriami żywności, podlegającymi nadzorowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w jednej komórce organizacyjnej, ma na celu optymalizację realizacji zadań w tym zakresie, zarówno w aspekcie zarządczym, jak i wykonawczym.

www.food-law.pl

Autor: Centrum Prawa Żywnościowego

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.