Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport dzienny WHO o stanie pandemii koronawirusa – 12.05.2020

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

WHO opublikowało nowe wytyczne dotyczące rozważań na temat środków w zakresie zdrowia publicznego związanych ze szkolnictwem w związku z COVID-19 jako załącznik do wcześniejszych wytycznych dotyczących dostosowania środków w zakresie zdrowia publicznego i środków socjalnych opublikowany w dniu 15 kwietnia 2020 r.

WHO wydało oświadczenie w sprawie używania tytoniu a COVID-19. Palenie tytoniu jest znanym czynnikiem ryzyka dla wiele infekcji dróg oddechowych i zwiększa nasilenie chorób układu oddechowego. Dokonując przeglądu badań eksperci ds. zdrowia publicznego zwołani przez WHO stwierdzili, że palacze są bardziej podatni na rozwój ciężkich chorób z COVID-19, w porównaniu z niepalącymi. WHO wzywa naukowców, badaczy i media, by byli ostrożni we wzmacnianiu niepotwierdzonych twierdzeń, że tytoń lub nikotyna mogą zmniejszyć ryzyko COVID-19.

Dyrektor generalny Dr. Tedros podczas briefingu prasowego wezwał do powolnego, stałego znoszenia tzw. blokady, co jest kluczowe dla stymulowania gospodarek, a także uważne obserwowanie wirusa w celu umożliwienia szybkiego wdrożenia środków kontroli w przypadku jego pojawienia się.

W "Subject in Focus" WHO Operations and Support Logistics (OSL), we współpracy z siecią techniczną uniwersytetów, architektów, inżynierów biomedycznych i innych ekspertów w dziedzinie zdrowia, pracuje nad wsparciem dla ośrodków leczenia COVID-19, samokwarantanny i placówek społecznych na wniosek państw ubiegających się o wskazówki techniczne w zakresie tworzenia takich obiektów.

Państwa, terytoria, obszary, w których odnotowano potwierdzone przypadki COVID-19, 12 maja 2020 r.

Liczba potwierdzonych przypadków COVID-19, według daty sprawozdania i regionu WHO, od 30 grudnia 2019 r. do 12 maja 2020 r.

Kraje europejskie w których odnotowano potwierdzone laboratoryjnie przypadki COVID-19 i zgony. Dane na dzień 12 maja 2020 r.

Szczegółowe informacje dostępne w raporcie WHO

Wybierz temat: Koronawirus

Autor: WHO

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.