Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Regionalna Konferencja FAO dla Europy w Polsce

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Uroczystego otwarcia konferencji dokonał Wicepremier, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryk Kowalczyk. W swoim przemówieniu nawiązał do trudnej sytuacji ekonomicznej i politycznej, w jakiej znalazł się świat oraz region. Konflikt zbrojny na Ukrainie wywołany przez Rosję wygenerował nowe wyzwania dla rolnictwa i bezpieczeństwa żywnościowego w skali globalnej. Wicepremier podkreślił, że w tej sytuacji jeszcze większe znaczenie mają inicjatywy uruchomione w ramach Szczytu Systemów Żywnościowych ONZ 2021 oraz ścisła współpraca w ramach FAO.  
Celem, odbywającej się co dwa lata, konferencji regionalnej jest ukierunkowanie działań FAO tak, aby odzwierciedlały potrzeby państw członkowskich na szczeblu regionalnym. 
Tegoroczne tematy przewodnie wydarzenia to:

  • Droga do przekształconych systemów żywnościowych w Europie i Azji Środkowej – regionalne działania w celu wdrożenia Ram strategicznych FAO 2022-2031.
  • Zrównoważone łańcuchy żywnościowe dla żywienia, praktyczne podejście do przekształcenia systemów żywnościowych w kierunku zdrowego odżywiania w Europie i Azji Środkowej.

Dodatkowo podczas sesji zostanie zaprezentowany stan prac nad globalnymi strategiami FAO w zakresie nauki i innowacji oraz zmian klimatycznych. Z inicjatywy grupy państw członkowskich do agendy Konferencji został włączony punkt dotyczący wpływu agresji Federacji Rosyjskiej na Ukrainę na światowe bezpieczeństwo żywnościowe i rolnictwo, w tym światowe ceny żywności.
Pan Andrzej Romaniuk, Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, który nadzoruje prace Punktu Kontaktowego Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski wziął udział w pierwszym dniu konferencji.
Konferencję, która odbywa się w formie hybrydowej i potrwa do 13 maja 2022 roku, można śledzić na bieżąco online na stronie FAO.

Źródło: IJHARS

Autor:Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.