Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Rusza kolejna edycja Wielkanocnej Zbiórki Żywności

Kategoria: Biznes

Dziś rozpoczyna się kolejna edycja Wielkanocnej Zbiórki Żywności. Stacjonarna zbiórka odbędzie się w dniach 24-25 marca w blisko 1 500 sklepach lokalnych i największych sieciach handlowych w ponad 300 miejscowościach w Polsce przy wsparciu ponad 5 000 wolontariuszy. Udział w akcji możliwy jest również za pośrednictwem strony internetowej https://zbiorkazywnosci.pl/.  

Banki Żywności poza aktywną działalnością polegającą na ratowaniu żywności i przekazywaniu jej osobom potrzebującym, regularnie organizują coroczne zbiórki świąteczne. Akcje przeprowadzane są, aby nieść pomoc najbardziej potrzebującym. Do specjalnych koszy, rozstawionych w sklepach w całej Polsce, można przekazywać produkty o długim terminie przydatności – mąka, makaron, ryż, kasza, konserwy, przetwory, słodycze. Pełna lista sklepów biorących udział w edycji Wielkanocnej znajduje się na stronie https://zbiorkazywnosci.pl/zbiorka-w-sklepach.   

Poza możliwością stacjonarnego wsparcia Zbiórki, udział możliwy jest również poprzez przekazanie darowizny na rzecz wybranego, lokalnego Banku Żywności, na oficjalnej stronie https://zbiorkazywnosci.pl/. Zebrane pieniądze zostaną następnie przeznaczone na zakup najpotrzebniejszych produktów dla osób w trudnej sytuacji.

Każdy może pomóc

Trudna sytuacja gospodarcza przyczynia się do pogorszenia poziomu życia wielu osób. Szczególnie jest ona dotkliwa dla Polaków żyjących w skrajnym ubóstwie, których jest w naszym kraju aż 1,6 miliona.

- Przekazanie nawet pojedynczego produktu ma znaczenie. Działając razem, możemy osiągnąć naprawdę bardzo dużo. W zeszłym roku udało nam się zebrać aż 110 000 kilogramów żywności. Dlatego robiąc świąteczne zakupy, pamiętajmy też o innych. Każdy drobny gest ma swoją wagę. – mówi Beata Ciepła, Prezes Federacji Polskich Banków Żywności.

Dzięki zaangażowaniu sieci handlowych, lokalnych sklepów i tysięcy wolontariuszy w całym kraju, doroczne akcje Banków Żywności skutecznie poprawiają jakość życia najuboższych.  

******* 

O Federacji Polskich Banków Żywności 

Federacja Polskich Banków Żywności to organizacja pożytku publicznego zrzeszająca 32 Banki Żywności w całej Polsce. Każdy z nich codziennie odbiera ze sklepów i od producentów niesprzedane, dobre jakościowo produkty, które następnie trafiają do organizacji pomocowych, np. jadłodajni, świetlic środowiskowych, hospicjów, domów dziecka czy ośrodków wsparcia dla samotnych matek. Banki prowadzą także Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa, współfinansowany ze środków UE. Tylko w 2021 r. do osób potrzebujących udało się przekazać 58 tysięcy ton artykułów spożywczych. Federacja Polskich Banków Żywności zajmuje się również edukacją i działaniami mającymi na celu wzrost społecznej świadomości nt. konsekwencji marnowania żywności i sposobów zapobiegania temu zjawisku.  

www / Facebook / Instagram  

Autor: Banki żywności

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.