Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Światowy Dzień Żywności FAO 2023

Kategoria: Biznes

Światowy Dzień Żywności, coroczne wydarzenie upamiętniające rocznicę FAO i jeden z najbardziej celebrowanych dni ONZ, mobilizuje globalne działania na rzecz transformacji systemu rolno-spożywczego.

Z tematem przewodnim na rok 2023: "Woda to życie, woda to żywność. Nie zostawiaj nikogo z tyłu", w tym roku podkreśla się sytuację 2,4 miliarda ludzi w krajach dotkniętych niedoborem wody i 600 milionów osób zależnych od wodnych systemów żywnościowych, które borykają się z zanieczyszczeniem, degradacją ekosystemów i skutkami zmian klimatu.

Wydarzenie to, obchodzone w ponad 150 krajach, posłuży jako punkt zborny dla rządów, przedsiębiorstw, organizacji społeczeństwa obywatelskiego i opinii publicznej, aby wspólnie walczyć z głodem i podnosić świadomość na temat głębokiego wpływu odpowiedzialnego zarządzania wodą w naszych systemach rolno-spożywczych.

Światowy Dzień Żywności obejmie około 500 działań w 150 krajach i będzie szeroko transmitowany za pośrednictwem telewizji, radia i mediów społecznościowych, angażując miliony.

Agenda: https://www.fao.org/

Obchody w Polsce

Obchody Światowego Dnia Żywności FAO, które odbywają się co roku w dn.16 października, są ważnym wydarzeniem w kalendarzu świadomych konsumentów i profesjonalistów z branży spożywczej. FoodFakty, pozostając w ścisłej współpracy z biurem organizatora światowych obchodów, kontynuuje swój polski wkład w promocję celów zrównoważonego rozwoju. W ramach tego zaangażowania przygotowano już trzecią edycję wydarzenia dedykowanego tej okazji, skierowanego do branży spożywczej w Polsce – FoodFakty Summit.

Hasło przewodnie tegorocznych obchodów brzmi: "Woda to życie. Woda to pożywienie. Nie pozostawiaj nikogo z tyłu." Jest to wyraźne podkreślenie znaczenia wody w kontekście produkcji żywności, zarówno jako składnika, medium technologicznego, jak i czynnika ryzyka mikrobiologicznego.

FoodFakty, będąc częścią globalnej inicjatywy Światowego Dnia Żywności FAO, serdecznie zachęca do udziału i uczestnictwa w inspirujących prelekcjach wybitnych specjalistów. Drugi dzień FoodFakty Summit zostanie poświęcony omówieniu największych i rosnących wyzwań związanych z bezpieczeństwem żywności. Włączając się w te obchody, wspólnie dążmy do promocji zrównoważonej produkcji i konsumpcji żywności, dbając o dostępność i jakość żywności dla wszystkich.

 

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Kongresy i Targi

Autor: FoodFakty

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.