Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Targi Sadownictwa i Warzywnictwa TSW 2022 12-13 stycznia 2022

Kategoria: Biznes

TSW to wystawa, która z każdym rokiem przyciąga coraz więcej osób. Podczas minionej edycji targi odwiedziło ponad 16 tys. gości z ponad 25 krajów, którzy w ciągu dwóch dni mogli poznać najnowsze trendy branży ogrodniczej oraz nowości rynkowe z kraju i z zagranicy. 

Obecnie do udziału w TSW 2022 zgłosiło się ponad 240 firm. Wśród wystawców obecne są zarówno polskie, jak i zagraniczne firmy. Prezentowane będą maszyny do uprawy i zbioru oraz nawozy, środki ochrony roślin, materiał szkółkarski, nasiona, opakowania, chłodnie, siatki, tyczki, a także inny sprzęt oraz akcesoria niezbędne w produkcji sadowniczej i warzywniczej.

Co oferuje nowa edycja targów? Podczas każdej edycji TSW na sześciu konferencjach poruszane są najważniejsze tematy dostarczające rozwiązań w zakresie uprawy oraz produkcji owoców i warzyw. Nowością jest konferencja „Przetwórstwo owoców i warzyw” organizowana przez Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach. Podjęte zostaną zagadnienia związane z organizacją przydomowej przetwórni owocowo-warzywnej, kiszonkami warzywnymi, produktami wieloskładnikowymi, wykorzystaniem odpadów z produkcji roślinnej.

W środę, 12 stycznia, rozpoczną się konferencje: truskawkowa (organizowana we współpracy z portalem i czasopismem „Jagodnik”), o uprawach warzyw polowych oraz o uprawach pod osłonami (we współpracy z portalem Podoslonami.pl).

W czwartek, 13 stycznia, zapraszamy na konferencję sadowniczą oraz wspomnianą wcześniej konferencję na temat przetwórstwa owoców i warzyw oraz kolejną nowość – „Ogrodnictwo ekologiczne i zrównoważone”, gdzie głównym tematem będzie dostosowanie polskiego ogrodnictwa do wyzwań stawianych przez ambitny program unijny „Zielony Ład”.

Mocną stroną targów są przyznawane od 2015 roku nagrody im. Pieniążka dla innowacyjnych produktów przeznaczonych do produkcji ogrodniczej. Laureatami minionej edycji byli: Carbohort Sp. z o.o., Agrosimex Sp. z o.o. oraz Royal Brinkman Polska Sp. z o.o. Listę wszystkich laureatów oraz nagrodzonych produktów można zobaczyć pod linkiem https://www.tsw.pl/a/nagroda-im-prof-szczepana-a-pieniazka . Tam też znajduje się regulamin konkursu oraz formularze zgłoszeniowe.

Wejście na targi i konferencje jest bezpłatne. Konieczna jest rejestracja online na www.tsw.pl

Partnerami tego ważnego dla producentów owoców i warzyw wydarzenia będą po raz kolejny wiodące firmy z branży nawozowej – Timac Agro Polska Sp. z o.o. oraz Agrosimex Sp. z o.o., największa firma dystrybucyjna środków do produkcji ogrodniczej w kraju. Do grona patronów TSW w tym roku po raz pierwszy dołączyła firma doskonale znana wszystkim ze środków ochrony roślin - UPL Polska Sp. z o.o.

Zawsze dbamy o najwyższą jakość świadczonych przez nas usług, dlatego przy organizacji targów dopełniliśmy wszelkich starań, by były one pod każdym względem bezpieczne. Przykładamy szczególną wagę do wysokiego standardu opieki medycznej, ochrony przeciwpożarowej czy bezpieczeństwa osobistego. W związku z pandemią podjęliśmy jednak nadzwyczajne środki zapobiegawcze, szczegóły znajdują się pod linkiem https://www.tsw.pl/a/bezpieczenstwo .

Już dziś serdecznie zapraszamy wszystkich związanych z branżą ogrodniczą do odwiedzenia TSW 2022.

Do zobaczenia w styczniu w Nadarzynie!

 

Autor:Targi Sadownictwa i Warzywnictwa
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi Owoce i warzywa

  • 22.10.2021

    Santander AGROskop Wrzesień: Owoce i warzywa

    Amerykański Departament Rolnictwa (USDA) opublikował, w drugiej połowie września, raport dot. sytuacji na światowym rynku brzoskwiń i nektarynek. Przewiduje się, że światowa produkcja w sezonie 2021/22 nieznacznie wzrośnie do 21,8 mln t (+2% r/r), pod wpływem wyższych zbiorów w Chinach, które zrekompensują spadek produkcji w Unii Europejskiej oraz w Turcji.

    Czytaj więcej
  • 13.10.2021

    Owoce chronią przed pogorszeniem funkcji poznawczych

    Zakończone niedawno długoterminowe badanie prospektywne, przeprowadzone przez naukowców z amerykańskiego Uniwersytetu Harvarda i opublikowane w czasopiśmie naukowym „Neurology”, wskazuje na związek między dietą zasobną w owoce o dużej zawartości flawonoidów a ryzykiem utraty funkcji poznawczych. W projekcie wzięło udział kilkadziesiąt tysięcy uczestników (49 493 kobiet i 27 842 mężczyzn), którzy przez okres 20 lat obserwacji raportowali częstotliwość spożycia różnego rodzaju żywności.

     

    Czytaj więcej
  • 09.09.2021

    Kto i ile zarabia na owocach i warzywach? Prezes UOKiK zleca kontrolę marż pośredników i sieci handlowych

    Prezes UOKiK zlecił kolejną kontrolę dotyczącą cen owoców i warzyw. Pracownicy Inspekcji Handlowej sprawdzą ceny jabłek, borówek, ziemniaków i kapusty na poszczególnych szczeblach obrotu. Pozwoli to oszacować, ile na tych produktach zarabiają rolnicy, pośrednicy oraz sieci handlowe.

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.