Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Urzędowa Kontrola Żywności (1): Komunikaty; Zgłoszenia RASFF; Informacje (04-16.05.2017)

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Szanowni Państwo,

poniżej przedstawiamy Państwu przegląd doniesień z ostanich dwóch tygodni (04-16.05.2017) przygotowany przez redakcję portalu FoodFakty. Poniżej znajduje się lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) oraz informacje i komunikaty Inspekcji Państwowych takich jak: Państwowa Inspekcja Roślin i Nasiennictwa, Główny Inspektorat Ochrony Środowiska, Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, Główny Inspektorat Weterynarii, Państwowa Inspekcja Sanitarna, Główny Inspektorat Sanitarny oraz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

 

Lista polskich produktów zgłoszonych do RASFF (04-16.05.2017):

  1. Norowirus (1 z 5 próbek /25g) w mrożonych truskawkach
  2. Salmonella enterica ser. Typhimurium (obecność /25g) w chłodzonym filecie z indyka
  3. Dioksyny (0.99 pg WHO TEQ/g) w suszonych wytłokach z jabłek
  4. Niezadeklarowana gorczyca (2.6 mg/kg - ppm) w sosie bolońskim z przyprawami
  5. Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g) w udkach z kurczaka
  6. Salmonella enterica ser. Enteritidis (obecność /25g) w chłodzonych filetach z kurczaka

 

Informacje i komunikaty z Inspekcji Państwowych:

Komunikaty PIORiN:

Ułatwienia w handlu polskimi ziemniakami

Potencjalne uruchomienie eksportu świeżych owoców jabłek i gruszek do usa

Możliwość ubiegania się o wsparcie finansowe

Bezpieczne dla pszczół stosowanie środków ochrony roślin

Nowe prawo dotyczące zdrowia roślin UE

Komunikaty GIW:

Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie wystąpienia 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288, 289, 290, 291, 292, 293 i 294 przypadku afrykańskiego pomoru świń u dzików na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej

Komunikat Głównego Lekarza Weterynarii w sprawie wystąpienia 276, 277, 278, 279, 280 i 281 przypadku afrykańskiego pomoru świń u dzików na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej

 

Autor:Jakub Ostaszewski
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: RASFF

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.