Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Czy polski rynek badań żywności będzie monopolem? Eurofins przejmuje J.S. Hamilton

Kategoria: Biznes

Na stronach UOKiK opublikowano ogłoszenie o procedurze o zamiarze koncentracji na polskim rynku badań żywności:

"Zamiar koncentracji polega na przejęciu przez Eurofins Food Testing LUX Holding SARL z siedzibą w Luksemburgu, Wielkie Księstwo Luksemburga ("Eurofins"), kontroli nad J.S. Hamilton Poland sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni ("J.S. Hamilton").

Eurofins to spółka holdingowa należąca do Grupy Eurofins. Grupa Eurofins składa się wielu spółek zajmujących się badaniami biologicznymi, które oferują szeroką gamę usług badawczych, inspekcji oraz certyfikacji dla klientów z wielu sektorów. Grupa Eurofins jest aktywna w obszarze testowania produktów spożywczych, środowiskowych, farmaceutycznych i kosmetycznych, a także między innymi farmakologii odkrywczej, medycyny sądowej, oraz w usługach agroscience.

Z kolei J.S. Hamilton Poland wraz ze swoimi podmiotami zależnymi jest grupą spółek zlokalizowanych w Europie Środkowo-Wschodniej, która świadczy szeroki zakres badań, inspekcji i usług certyfikacyjnych dla swoich klientów w wielu branżach."

Od redakcji:

Obie firmy zajmują się usługową realizacją badań w bardzo szerokim zakresie, z czego branża spożywcza jest komunikowana w obu przypadkach jako wiodąca pod względem przychodów.

Po połączeniu powstanie firma o dominującej pozycji w Polsce, z obrotami ok. 6-krotnie większymi niż kolejna firma pod względem wielkości zajmująca się badaniami żywności. (Oszacowane na podstawie raportów finansowych firm zajmujących się badaniami żywności w Polsce za 2021 r.).

Źródło: UOKiK

Wybierz temat: Badania żywności Mikrobiologia żywności

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.