Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Dioksyny w konserwie z dorsza

Kategoria: Alerty

W dniu 01.07.2019 zgłoszono obecność dioksyn w mięsie dorsza w puszcze. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: wątroba z dorsza w puszce

Powód zgłoszenia: dioksyny (26.7 pg WHO TEQ/g)

Ocena ryzyka: nie groźne

Kraj zgłaszający: Niemcy

Kraj pochodzenia: Polska (przez Litwę)

Status dystrybucji: dystrybucja do pozostałych krajów członkowskich

Podjęte działania: wycofanie z rynku

Data zgłoszenia: 01.07.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.