Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

EFSA: Wspieranie przyszłych systemów bezpieczeństwa żywności

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Komisja Europejska ogłosiła dzisiaj nabór (link) do opracowania platformy badań i innowacji w zakresie bezpieczeństwa żywności. Ułatwi to krajowym organom ds. bezpieczeństwa żywności, agencjom UE, decydentom, społeczności naukowej i społeczeństwu obywatelskiemu koordynację badań.

Termin składania wniosków upływa 22 stycznia 2020 r.

Określenie priorytetów w zakresie badań nad bezpieczeństwem żywności jest kluczowe dla EFSA dlatego angażujemy się aktywnie. W naszym ostatnim raporcie na temat potrzeb regulacyjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności do 2030 r. określono priorytety badawcze na najbliższe 10 lat ”, powiedziała główna naukowiec EFSA Marta Hugas. Publikacja EFSA analizuje, w jaki sposób badania mogą stymulować innowacje, jak skutecznie komunikować naukę społeczeństwu i jak zapewnić bezpieczną żywność rosnącej populacji świata.

Cele projektu

Najważniejszymi celami projektu Komisji będą ponadnarodowe programy badawcze, dostosowanie krajowych i unijnych programów badawczych oraz stworzenie strategicznego programu badań i innowacji w zakresie bezpieczeństwa żywności (SRIA) w celu spełnienia oczekiwań konsumentów, nowych technologii i priorytetów politycznych.

Platforma będzie zawierać informacje na temat badań nad bezpieczeństwem żywności i poprawi spójność między finansowaniem krajowym i unijnym na badania dotyczące bezpieczeństwa żywności. Ułatwi także nowe podejście do komunikacji w zakresie bezpieczeństwa żywności.

Źródło:

http://www.efsa.europa.eu/en/funding/calls/supporting-food-safety-systems-future

Autor: Jakub Ostaszewski

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.