Jak praktycznie radzić sobie z trendem produktów „Wolne od“?
Jako partner medialny wydarzenia, portal FoodFakty ma przyjemność zaprosić na Futurefoods TECH 2018- specjalistyczną konferencję poświęconą tematom związanym z innowacją w produktach spożywczych!
JAK PRAKTYCZNIE RADZIĆ SOBIE Z TRENDEM PRODUKTÓW „WOLNE OD“?
Tematyka tegorocznej edycji Futurefoods TECH związana jest ściśle z praktycznymi rozwiązaniami produktów spożywczych odpowiadających trendowi FREE FROM
Eksperci z Europy i Polski podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem, aby Twoja firma mogła tworzyć świetnie sprzedające się innowacyjne produkty spożywcze!
Celem konferencji jest propagowanie fachowej wiedzy na temat innowacyjnych produktów spożywczych dla wymagającego konsumenta.
Obszary tematyczne prezentacji
- Bez cukru. Mniejsza zawartość, zastępowanie, lepszy cukier, indeks glikemiczny
- Bez dodatków i alergenów. Bez glutenu i laktozy. Funkcjonlane rozwiązania clean label
- Bez jaj (ciasta, ciastka, majonezy)
- Bez glutenu (chleb i wypieki, makarony, słodycze)
- Bez tłuszczu. Jak stworzyć udane tekstury.
- Komfort trawienny. O zdrowym odżywianiu w kontekście zatwierdzonego oświadczenia zdrowotnego
- Bez mleka (jogurty, sery, smarowidła, lody)
- Bez mięsa (wegańskie analogi mięsa)
Co czeka uczestników Futurefoods 2017?
- 8 praktycznych bloków tematycznych
- 7 prelegentów praktyków z Europy i Polski (konferencja tłumaczona na język polski)
- Duża dawka inspiracji i konkretu
- Networking
Dla kogo jest Futurefoods 2017?
Zapraszamy właścicieli firm spożywczych, technologów żywności oraz przedstawicieli działów
rozwoju produktu - wszystkich, którzy szukają inspiracji i chcą poszerzyć wiedzę i umiejętności po to, by stworzyć nowy lub unowocześnić istniejący produkt, znaleźć nowe grupy Klientów.
Konferencja odbędzie się:
19.04.2018, 9.00-16.45
Restauracja PRZERWA, Łódź
Szczegółowy program i rejestracja na stronach:
Strona wydarzenia: http://futurefoods.pl/
Rejestracja: https://futurefoodstech2018.evenea.pl
Przeczytaj także
-
26.03.2018
Włókno pokarmowe – przyjaciel producentów i konsumentów
W ostatnich latach obserwujemy zwiększone zainteresowanie zdrowym stylem życia, a szczególnie wpływem odpowiedniej diety na nasze zdrowie i samopoczucie. W związku z tymi trendami producenci żywności opracowują...