Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Konferencja 2nd International Conference on Quality and Management Sciences 2023 to druga edycja konferencji organizowanej przez Instytut Nauk o Jakości Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, która jest wydarzeniem wywodzącym się z cyklicznej konferencji International Commodity Science Conference (IComSC). Pierwsza edycja została pomyślnie zainicjowana spotkaniem online w czasie pandemii COVID-19. Druga odbędzie się na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.
Program naukowy konferencji będzie koncentrował się na aktualnych osiągnięciach w obszarze nauk o jakości oraz nauk o zarządzaniu, ze szczególnym uwzględnieniem ich roli w zrównoważonym rozwoju. Tematyka konferencji będzie dotyczyć jakości procesów, produktów oraz opakowań w ujęciu multidyscyplinarnym obejmującym aspekty zarządzania, technologiczne, konsumenckie i środowiskowe.
Zamysłem konferencji jest stworzenie forum wymiany wiedzy i myśli naukowej na styku nauk społecznych i przyrodniczych. Liczymy na szeroki udział doświadczonych naukowców, młodych naukowców oraz przedstawicieli praktyki gospodarczej.
Spektrum tematyczne konferencji obejmie następujące zagadnienia:
Konferencja odbędzie się w dniach 13-15 września 2023 r. na terenie Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, budynek główny.
Zapraszamy na stronę konferencji www.icqmsc.ue.poznan.pl
Przeczytaj także
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Instytut Nauk o Żywieniu Człowieka serdecznie zaprasza do udziału w Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej: "Partnerstwo instytucjonalne w kształtowaniu zachowań żywieniowych w trosce o zdrowie publiczne" dedykowanej Prof. dr hab. dr h.c. Stanisławowi Bergerowi w 100-lecie urodzin
W dniach 11-12 maja 2023 roku odbyła się XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej “Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość” oraz Xth International Session of Young Scientific Staff “Food Science Development. Sustainable Future”, organizowana przez Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Odział Warszawski wraz z Instytutem Nauk o Żywności SGGW oraz Sekcją Młodej Kadry Naukowej PTTŻ.
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Małopolski oraz Wydział Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zapraszają na XV Konferencję Naukową z cyklu „Żywność XXI wieku” pn. Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu pod patronatem Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN w Krakowie Kraków, 21-22 września 2023 r.