Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowy Raport FoodFakty już na początku 2020 r. - Nowe wyzwania dla branży spożywczej - recykling opakowań i reformulacja produktów

Pobierz materiały

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Składniki Żywności

Po ogromnym zainteresowaniu raportami o zafałszowaniach żywności i kontroli jakości w łańcuchu dostaw, pora na kolejny raport, tym razem poświęcony tematyce opakowań i dodatków do żywności.

Raporty FoodFakty

To merytoryczne opracowania skoncentrowane na wybranych aspektach branży spożywczej, dystrybułowane w formie papierowej do ponad 1100 największych firm spożywczych oraz do pobrania  w formie elektronicznej ze strefy Premium dla czytelników portalu FoodFakty. Każda edycja to również szansa na zaprezentowanie oferty Partnerów konkretnego raportu. Zapraszamy do pobrania poprzednich edycji:

Raport FoodFakty: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności 2019

Raport FoodFakty: Jakość i Bezpieczeństwo środków spożywczych w łańcuchu dostaw

Partnerem Głównym najbliższego raportu została największa w Polsce organizacja odzysku REKOPOL, a patronat merytoryczny objęła Polska Izba Opakowań, kilku innych Partnerów, czołowych dostawców dla branży spożywczej przedstawi interesujące case study. Do raportu dołączony zostanie również dodatek specjalny opracowany przez Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin w zakresie tematyki pestycydów. Do końca roku istnieje jeszcze możliwość dołączenia do projektu jako Partner oraz reklamodawca.

3 obszary tematyczne raportu

Perspektywa I – Wyzwania dla opakowań żywności

  1. Nowe wymogi prawne, kontrola jakości opakowań, badania, recykling
  2. Nowe materiały opakowaniowe, barierowość, biodegradowalność, opakowania inteligentne, projektowanie opakowań,
  3. Technologie traceability, etykiety logistyczne
  4. Certyfikacja opakowań, łańcucha dostaw

Perspektywa II – Clean Label, a trwałość produktów

  1. Aspekt prawny Clean Label
  2. Redukcja listy składników, a trwałość produktu, badania przechowalnicze, przyśpieszone badania przechowalnicze, challenge testy, modele predyktywne, reformulacja produktów
  3. Nowe dodatki na bazie produktów naturalnych zachowujące dotychczasowe funkcje technologiczne
  4. Dodatek: Spis i analiza firm rynku dostawców dodatków do żywności w Polsce

Perspektywa III – Super foods, nowe składniki, zdrowie

  • Aspekt prawny, definicje, oświadczenia żywieniowe, oświadczenia marketingowe,
  • Probiotyki, super foods, dodatki funkcjonalne, fortyfikacja produktów
  • Badania konsumenckie, trendy

Firmy, które chcą przedstawić własne technologie lub intersujące case study w zakresie tematycznym raportu serdecznie zapraszamy.

Dodatek specjalny  - Pozostałości pestycydów, a bezpieczeństwo żywności

Projekt FoodFakty - Food Safety Culture Initiative

Misją projektu Foodfakty jest wspólne z Partnerami budowanie kultury żywności w Polsce, nasz główny wkład to ułatwienie komunikacji pomiędzy poszczególnymi ogniwami rynku spożywczego oraz zwiększenie ogólnej wiedzy w branży  dzięki  efektywnemu i szerokiemu dotarciu z najnowszymi informacjami. Skupiamy się na dostarczaniu tych informacji, które są potrzebne w codziennej pracy i oszczędzają czas naszych czytelników.

FoodFakty to przede wszystkim informacja dostępna poprzez rozwiązania internetowe, które tylko w 2019 roku dotarły poprzez nasz portal do ponad 200 000 indywidualnych użytkowników Internetu. Dostrzegamy jednak potrzebę wspierania tego kanału komunikacji drukowanymi opracowaniami skoncentrowanymi szczegółowo na wybranej  tematyce.

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do kontaktu:

Kontakt: 501 370 590

Nasze poprzednie raporty wsparły w różnej formie firmy:

 

Dowiedz się więcej i weź udział w projekcie:

Autor: FoodFakty

Wypełnij formularz w celu pobrania materiałów

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.