Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Raport FoodFakty: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności 2019

Raport FoodFakty: Jakość i Bezpieczeństwo Żywności 2019

Szanowni Państwo,

Zapraszamy do zapozania się z raportem przygotowanym przez zespół FoodFakty przy współpracy z Partnerami: 3M PolandMérieux NutrisciencesCentrum Prawa ŻywnościowegoIFS Central & Eastern Europe oraz Fenix Systems.

Food Fraud, Food Crisis, Recall, zafałszowany produkt, kryzys, wycofanie produktu, produkt niebezpieczny to nie tylko popularne słowa kluczowe w Google, to realne ryzyko dla każdego operatora żywności i koszty z tym związane. Nie tylko producenci i handlowcy są narażeni na konsekwencje kryzysów, ale każda organizacja w łańcuchu żywnościowym, również te z otoczenia branży jak dostawcy usług, surowców czy komponentów.

Od ponad roku wykonujemy mrówczą pracę w celu publikowania tygodniowych, miesięcznych i kwartalnych raportów o produktach spożywczych. Postanowiliśmy przygotować szersze opracowanie ujmujące problematykę w trzech perspektywach: zafałszowania, produkty niebezpieczne, prawo. Przekazujemy Państwu obszerne syntetyczne opracowanie składające się z różnorodnych informacji pomocnych przy analizie ryzyka zafałszowań jak również innych codziennych decyzji.

Zafałszowania żywności to jedno z największych wyzwań branży, co potwierdza umieszczenie tej tematyki w agendzie struktur Unii Europejskiej oraz wielu światowych organizacji takich jak WHO, ISO, a także prywatnych standardach jakości zrzeszonych w GFSI. Ochrona wizerunku polskiej żywności jest kluczowa, ale nie da się jej osiągnąć bez realnych wspólnych i rzetelnych działań opartych na pełnej transparentności i dogłębnej analizie każdego przypadku.

Mamy nadzieję ze niniejsze opracowanie, które rozpoczyna serię raportów poświęconych kluczowym obszarom bezpieczeństwa żywności spotka się z przychylnym odbiorem i na stałe zagości w procesie podejmowania decyzji managerskich w branży spożywczej.

Zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnych raportach.

Spis treści:

PERSPEKTYWA I:

  • Wstęp do części I: obecny stan prawny i instytucje odpowiedzialne za monitorowanie rynku
  • Analiza produktów zafałszowanych stan na 31.12.2018
  • Pierwsza polska baza produktów zafałszowanych Food Fraud Probase360
  • Innowacyjna metoda badania patogenów żywności
  • Oszustwa produktowe – kluczowe elementy dla opracowania i utrzymania Planu ograniczenia oszustw produktowych.
  • Znormalizowane metody badawcze autentyczności żywności

PERPEKTYWA II

  • Wstęp do części II: System RASFF oraz inne źródła informacji o produktach niebezpiecznych
  • Produkty zgłoszone w systemie RASFF
  • Produkty zgłoszone w systemie RASFF przez Polskę

PERSPEKTYWA III

  • Znakowanie żywności
  • IFS w Europie Środkowo-Wschodniej (IFS CEE) – wydarzenia w 2018 r. i nadchodzące działania w 2019 r.
  • Co nas czeka w 2019 roku – spojrzenie w przyszłość

ZAŁÓŻ DARMOWE KONTO CZYTELNIKA I POBIERAJ MATERIAŁY

 


UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY

Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.

Materiał udostępniony przez: FoodFakty

Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.