Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Szanowni Państwo,
Zapraszamy do zapozania się z raportem przygotowanym przez zespół FoodFakty przy współpracy z Partnerami: 3M Poland, Mérieux Nutrisciences, Centrum Prawa Żywnościowego, IFS Central & Eastern Europe oraz Fenix Systems.
Food Fraud, Food Crisis, Recall, zafałszowany produkt, kryzys, wycofanie produktu, produkt niebezpieczny to nie tylko popularne słowa kluczowe w Google, to realne ryzyko dla każdego operatora żywności i koszty z tym związane. Nie tylko producenci i handlowcy są narażeni na konsekwencje kryzysów, ale każda organizacja w łańcuchu żywnościowym, również te z otoczenia branży jak dostawcy usług, surowców czy komponentów.
Od ponad roku wykonujemy mrówczą pracę w celu publikowania tygodniowych, miesięcznych i kwartalnych raportów o produktach spożywczych. Postanowiliśmy przygotować szersze opracowanie ujmujące problematykę w trzech perspektywach: zafałszowania, produkty niebezpieczne, prawo. Przekazujemy Państwu obszerne syntetyczne opracowanie składające się z różnorodnych informacji pomocnych przy analizie ryzyka zafałszowań jak również innych codziennych decyzji.
Zafałszowania żywności to jedno z największych wyzwań branży, co potwierdza umieszczenie tej tematyki w agendzie struktur Unii Europejskiej oraz wielu światowych organizacji takich jak WHO, ISO, a także prywatnych standardach jakości zrzeszonych w GFSI. Ochrona wizerunku polskiej żywności jest kluczowa, ale nie da się jej osiągnąć bez realnych wspólnych i rzetelnych działań opartych na pełnej transparentności i dogłębnej analizie każdego przypadku.
Mamy nadzieję ze niniejsze opracowanie, które rozpoczyna serię raportów poświęconych kluczowym obszarom bezpieczeństwa żywności spotka się z przychylnym odbiorem i na stałe zagości w procesie podejmowania decyzji managerskich w branży spożywczej.
Zapraszamy wszystkich do udziału w kolejnych raportach.
Spis treści:
PERSPEKTYWA I:
PERPEKTYWA II
PERSPEKTYWA III
ZAŁÓŻ DARMOWE KONTO CZYTELNIKA I POBIERAJ MATERIAŁY
UWAGA - GWARANCJA FOODFAKTY
Foodfakty nie pobierają i nie będą pobierać żadnych opłat za pobranie materiałów ogólnie dostępnych dla czytelników na portalu oraz za rejestrację konta czytelnika. Jeśli materiały są możliwe do pobrania przez zalogowanego czytelnika lub poprzez kwestionariusz to na pewno nie łaczą się z tym żadne opłaty ani przyszłe zobowiązania. Jeśli materiały są odpłatne, to są jednoznacznie oznaczone oraz podana jest cena, a udostępnienie materiału następuje wyłacznie po wcześniejszej zapłacie, kóra jest potwierdzeniem zlecenia.
Materiał udostępniony przez: FoodFakty
Materiał opublikowany dnia: 17.10.2019
Aby pobrać materiały, musisz się zalogować lub założyć darmowe konto
Załóż konto