Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Pozostałości pestycydów w chińskim kiwi

Kategoria: Alerty

W dniu 28.11.2019 zgłoszono obecność cyhalotryny w czerownym kiwi z Chin. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: czerwone kiwi

Powód zgłoszenia: cyhalotryna (0.14 mg/kg - ppm)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Francja

Kraj pochodzenia: Chiny (przez Luksemburg)

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: wycofanie od konsumentów

Data zgłoszenia: 28.11.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.