Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Substancje w żywności dla niemowląt poniżej 16 tygodni- projekt EFSA otwarty na komentarze

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Składniki Żywności

EFSA rozpoczyna konsultacje społeczne w sprawie nowego projektu wytycznych w sprawie oceny ryzyka substancji obecnych w żywności przeznaczonej dla niemowląt poniżej 16 tygodnia życia.

Od urodzenia do 16 tygodni, niemowlęta karmione są wyłącznie mlekiem matki i/lub preparatami dla niemowląt, w związku z tym poziomy ustalone dla populacji ogólnej nie mają zastosowania. Komitet naukowy EFSA proponuje nowe podejście do oceny substancji znajdujących się w mieszankach dla niemowląt, które może lepiej wspierać podejmujących decyzje w UE w sprawie bezpiecznego stosowania preparatów dla niemowląt.

EFSA zaprasza swoich interesariuszy i inne zainteresowane strony do przedstawienia uwag na piśmie do dnia 31 marca 2017 roku, korzystając z dostarczonego elektronicznego szablonu. Wszystkie prawidłowo wysłane komentarze będą oceniane, a jeśli okażą się to stosowne, wzięte pod uwagę przez Komitet Naukowy w procesie finalizacji poradnika. Raport z konsultacji zostanie opublikowany wraz z końcowym przewodnikiem.

Plik PDF: Konsultacje społeczne w sprawie projektu wytycznych EFSA w sprawie oceny ryzyka substancji obecnych w żywności przeznaczonej dla niemowląt poniżej 16 tygodnia życia

Źródło

  1. http://www.efsa.europa.eu

  2. http://www.efsa.europa.eu/en/press/news/170220

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.