Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Uprawnienia do połowów w Morzu Bałtyckim na rok 2022

Kategoria: Biznes

Komisja Europejska przyjęła wniosek dotyczący uprawnień do połowów w Morzu Bałtyckim na rok 2022. Na podstawie tego wniosku państwa UE określą, ile ryb będzie można poławiać w tym basenie, w odniesieniu do najważniejszych gatunków handlowych.

Komisja proponuje zwiększenie uprawnień do połowów śledzia w Zatoce Ryskiej, przy jednoczesnym utrzymaniu obecnych poziomów dla szprota, gładzicy i przyłowów dorsza wschodniego. Komisja proponuje zmniejszenie wielkości dopuszczalnych połowów dla pozostałych zasobów objętych wnioskiem, aby poprawić zrównoważenie tych zasobów i pomóc w odbudowie innych zasobów, takich jak dorsz i śledź.

Virginijus Sinkevičius, komisarz ds. środowiska, oceanów i rybołówstwa, powiedział: "Zły stan środowiska Morza Bałtyckiego ma poważny wpływ na naszych lokalnych rybaków i kobiety, których byt zależy od zdrowych zasobów rybnych. Dlatego Komisja robi wszystko, co w jej mocy, aby przywrócić te zasoby, a wniosek jest wyrazem tych ambicji. Stan Morza Bałtyckiego nie jest jednak związany wyłącznie z rybołówstwem, dlatego każdy musi odegrać swoją rolę w budowaniu długoterminowego zrównoważonego rozwoju tego cennego basenu morskiego."

Proponowane całkowite dopuszczalne połowy (TAC) opierają się na najlepszych dostępnych, recenzowanych opiniach naukowych Międzynarodowej Rady Badań Morza (ICES) i są zgodne z wieloletnim planem zarządzania Morzem Bałtyckim. Więcej informacji oraz dokładne dane liczbowe znajdują się w komunikacie prasowym oraz w pytaniach i odpowiedziach.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł rybny

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.