Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

WWA w proszku kakaowym

Kategoria: Alerty

W dniu 9.12.2019 zgłoszono obecność wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w niskotłuszczowym proszku kakaowym. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: proszek kakaowy o niskiej zawartości tłuszczu

Powód zgłoszenia: wielopierścieniowe weglowodory aromatyczne (52.6 µg/kg - ppb)

Ocena ryzyka: poważne

Kraj zgłaszający: Słowacja

Kraj pochodzenia: Węgry (pakowane w Czechach)

Status dystrybucji: brak dystrybucji z kraju zgłaszającego

Podjęte działania: wycofanie z rynku

Data zgłoszenia: 9.12.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.