Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Wytyczne Ministerstwa Rozwoju i GIS dla branży spożywczej i logistycznej w związku z Covid-19

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Na stronie Ministerstwa Rozwoju opublikowano procedury postępowania w zakładach przemysłowych na wypadek potwierdzenia lub podejrzenia zakażenia SARS-CoV-2 u pracowników zakładu produkcyjnego branży spożywczej, a także pracowników logistyki. Procedury Ministerstwo Rozwoju opracowało wspólnie z Głównym Inspektoratem Sanitarnym po konsultacjach z przedstawicielami reprezentującymi branże spożywcze i logistyczną.

Dokument został przygotowany w formie otwartych plików, które zakłady mogą uzupełnić własnymi danymi. Każda firma stosująca tę procedurę może tworzyć dodatkowe, bardziej szczegółowe instrukcje postępowania, które mogą stanowić uzupełnienie poniższej procedury, będące w zgodności z istniejącymi aktami prawa i pozostałymi zaleceniami wydawanymi przez GIS.

 

Materiały 

Procedury postępowania w zakładach przemysłowych branży spożywczej i obiektów logistycznych

Lista pytań

Lista pytań podstawowych

Lista osób

 

Źródło: Ministerstwo Rozwoju

Autor: Ministerstwo Rozwoju

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn