XXVI Konferencja Przetwórców Ryb „Teraźniejszość, perspektywy i zagrożenia polskiego rynku rybnego na tle obecnej sytuacji ekonomicznej w Polsce i na świecie”
Szanowni Państwo,
W imieniu Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb serdecznie zapraszamy na
XXVI Konferencja Przetwórców Ryb „Teraźniejszość, perspektywy i zagrożenia polskiego rynku rybnego na tle obecnej sytuacji ekonomicznej w Polsce i na świecie” w dniach 13-14 czerwca 2024 r. w Dźwirzynie w hotelu HAVET&SPA www.hotelhavet.pl
Konferencja jest objęta jest honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, honorowym patronatem Głównego Lekarza Weterynarii oraz patronatem medialnym wydawnictwa Food Fakty
Atrakcyjny program konferencji uczyni coroczne spotkanie przedstawicieli branży przetwórstwa i rybołówstwa oraz zaproszonych gości ciekawym wydarzeniem.
W programie Konferencji między innymi:
Otwarcie Konferencji - Słowo wstępne Prezes Stowarzyszenia Małgorzaty Pawliszak oraz przedstawicieli Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Głównego Inspektoratu Weterynarii.
Wręczenie odznaczeń „Zasłużony dla Rolnictwa”
W programie konferencji interesujące wystąpienia, między innymi:
- możliwości finansowania inwestycji w przetwórstwie rybnym z funduszy unijnych z Krajowego Programu Odbudowy, Programu Fundusze Europejskie dla Rybactwa na lata 2021-2027
- „Substancje bioaktywne w rybach oraz ich potencjalne zastosowanie: przegląd najnowszej literatury”.
- Ekonomika przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego
- IMPORT/EKSPORT produktów rybołówstwa rybnego i akwakultury - współpraca ze służbami i przepływ dokumentów
- Kultura Bezpieczeństwa Żywności i niezgodności wg standardów GFSI
- Współpraca sieci handlowych z firmami branży przetwórstwa ryb
- Temat aktualnych przepisów dotyczących opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością oraz bardziej szczegółowo o opakowań przeznaczonej do żywności świeżej, pakowanej w atmosferze MAP i VP.
- Ryby jako żywność funkcjonalna (ten temat obejmowałby zagadnienia istotne dla konsumenta - walory odżywcze i prozdrowotne czyli promocję produktów rybnych
- „K+S, czyli sól dla SOLI i nie tylko...”
- „Rola Operatora Logistycznego w budowaniu przewagi konkurencyjnej polskiego rynku rybnego.”
- A także wiele innych intersujących tematów
Zachęcamy do udziału
Termin zgłoszeń udziału w Walnym Zebraniu i w Konferencji do 20 maja 2024 r. na załączonym formularzu zgłoszeniowym:
W przypadku pytań, bardzo proszę o kontakt z biurem PSPR - Agnieszka Strach, tel. 606307238; a.strach@pspr.pl
Przeczytaj także
-
30.04.2024
19 Międzynarodowy Dzień Celiakii
Już wkrótce odbędzie się najważniejsze bezglutenowe wydarzenie tego roku w Polsce: 19. Międzynarodowy Dzień Celiakii. “Jesteś na diecie bezglutenowej? Jedz to, co sprawdzone!”. I koniecznie bądź tego dnia z nami! Zapraszamy dorosłych i dzieci na diecie. Szykujemy moc atrakcji i niespodzianek dla dużych i małych. Bezpłatnie i nie tylko dla członków Stowarzyszenia! Zapisz się!
-
26.04.2024
Food 4 Future - Expo Foodtech 2024 - podsumowanie wydarzenia
Food 4 Future gromadzi 9 037 członków kadry kierowniczej najwyższego szczebla, którzy są świadkami postępu technologicznego zmieniającego branżę spożywczą.
-
29.01.2024
Food Tech Congress 2024: Jak naprawić nasz system rolno-spożywczy? - Transformacja poprzez Technologię, Zrównoważoność i Innowacyjne Rozwiązania
Światowy system żywnościowy jest... zepsuty. Biorąc pod uwagę powszechne marnotrawstwo żywności, alarmujący spadek bioróżnorodności wpływający na zapylanie upraw oraz oszałamiające 10 bilionów dolarów ukrytych kosztów globalnego systemu rolno-spożywczego, nie brakuje problemów do rozwiązania.