Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
W dniu 16.11.2023 r. do Głównego Inspektoratu Weterynarii wpłynęła oficjalna informacja o zatwierdzeniu przez służbę weterynaryjną Algierskiej Republiki Ludowo-Demokratycznej wzoru weterynaryjnego świadectwa zdrowia dla bydła rzeźnego eksportowanego z Polski do Algierii. Ww. świadectwo zostało opublikowane na stronie internetowej Głównego Inspektoratu Weterynarii w zakładce: HANDEL/IMPORT/EKSPORT - Wywóz z Polski poza UE - Zwierzęta i materiał biologiczny - Algieria.
Źródło: GIW
Przeczytaj także
Jak przedstawiają się globalne zdolności produkcyjne sektora roślinnych zamienników mięsa? Odpowiedź na to pytanie znaleźć można w nowym raporcie przygotowanym przez Good Food Institute oraz Bright Green Partners.
W artykule przedstawiamy przegląd produktów zatwierdzonych przez Komisję Europejską dopisanych do rejestru Chronionych Nazw Pochodzenia (ChNP), Chronionych Oznaczeń Geograficznych (ChOG) oraz Oznaczeń Geograficznych z ostatnich miesięcy.
Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) opublikowała kompleksowy przewodnik dotyczący wykorzystania sekwencjonowania całego genomu (WGS) jako narzędzia do wzmocnienia nadzoru i reagowania na choroby przenoszone przez żywność.