Wyniki wyszukiwania
-
21.12.2022
Strefa Managera: Nowe rozporządzenie, nowe wymogi – kolejny etap rewolucji antyplastikowej w regulacjach opakowań
Od kilku lat jesteśmy świadkami powstawania wielu regulacji unijnych dotyczących opakowań, które możemy określać mianem rewolucji antyplastikowej w regulacji opakowań. Jest ona wymierzona w odpady z opakowań, których powstaje coraz więcej
-
13.12.2022
Syntezy Miesiąca oraz Warsztat Strefy Managera - grudzień 2022 - nagranie
Nagranie webinarium eksperckiego "Syntezy Miesiąca oraz Warsztat Strefy Managera - grudzień 2022". Gość warsztatu - Dorota Żmudzińska, Polski Pakt Plastikowy - "9 Złotych Zasad Projektowania – antidotum na problemy rynku opakowań z tworzyw sztucznych".
-
02.12.2022
Strefa Managera: Nowe regulacje dot. recyklingu tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością
Tworzywa sztuczne są materiałem szeroko wykorzystywanym w branży spożywczej. Zapewniają bezpieczeństwo żywności i ograniczają jej marnowanie. Alarmującym zjawiskiem jest jednak generowanie coraz większych ilości odpadów z tworzyw sztucznych oraz ich uwalnianie do środowiska
-
25.11.2022
Strefa Managera: Ustawa o nawozach i nawożeniu – dostosowanie przepisów krajowych do regulacji unijnych
W Dzienniku Ustaw opublikowana została ustawa z dnia 29 września 2022 r. o zmianie ustawy o nawozach i nawożeniu. Jej celem jest dostosowanie zakresu i istniejącej terminologii do wymagań unijnego prawa oraz rozszerzenie katalogu produktów nawozowych m.in. o polepszacze gleby i inhibitory.
-
23.11.2022
Syntezy Miesiąca Strefy Managera - listopad 2022 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - Nagranie
Nagranie webinarium eksperckiego "Syntezy Miesiąca Strefy Managera - listopad 2022 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety".
-
04.11.2022
Strefa Managera: Preparaty do żywienia niemowląt w świetle wymagań prawnych
Żywność przeznaczona dla niemowląt musi odpowiadać na unikalne potrzeby i ograniczenia stale rozwijającego się organizmu. Produkty dedykowane najmłodszym konsumentom powinny zatem charakteryzować się dostosowaną do ich potrzeb wiekowych wartością odżywczą oraz wysoką jakością handlową.
-
25.10.2022
eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 2 - nagranie
eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 2 - nagranie z dnia 20.10.2022 r.
-
24.10.2022
eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 1 - nagranie
eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 1 - nagranie z dnia 18.10.2022 r.
-
21.10.2022
Strefa Managera: Etykietowanie napojów spirytusowych – jak to robić dobrze i na czym polega?
Oprócz napojów winiarskich i piwa na rynku mamy szeroką gamę innych napojów alkoholowych, które są dostępne dla konsumentów. Prawodawca bardzo dba o to, aby zabezpieczyć konsumenta pod każdym kątem i ściśle reguluje kwestie związane z napojami spirytusowymi.
-
21.10.2022
Warsztaty Strefy Managera - październik 2022 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - Nagranie
Nagranie warsztatu eksperckiego "Warsztaty Strefy Managera - październik 2022 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety".
-
18.10.2022
eFORUM - FoodFakty Summit - Innowacje w żywności - produkty, technologie, procesy - nagranie
eFORUM - FoodFakty Summit - Innowacje w żywności - produkty, technologie, procesy - nagranie z dnia 11.10.2022 r.
-
10.10.2022
eFORUM - FoodFakty Summit - Circular Food System - Systemy żywności w obiegach zamkniętych oraz zrównoważony rozwój - nagranie
eFORUM - FoodFakty Summit - Circular Food System - Systemy żywności w obiegach zamkniętych oraz zrównoważony rozwój - nagranie z dnia 04.10.2022 r.