Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Czy koty stanowią realne zagrożenie sanitarne i wizerunkowe?

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Dziko żyjące zwierzęta oraz koty w zakładach produkcji spożywczej są obecnie postrzegane jako element ryzyka skażenia produktów. Dodatkowo badania wykazują, że rola kotów w ograniczaniu populacji myszy domowych i szczurów jest znikoma. Rozwój techniki i nauki w XX wieku, w tym chemii, pozwolił na opracowanie nowych wysokowydajnych metod  zwalczania szkodników na szeroką skalę. Obecnie zabezpieczaniem obiektów przed szkodnikami zajmują się wyspecjalizowane firmy korzystające z najnowszych odkryć naukowych w dziedzinie chemii, biologii oraz szeroko pojętej techniki.

W materiale przygotowanym przez eksperta firmy VACO poruszone zostały takie zagadnienia jak:

  • Wpływ kotów na środowisko naturalne i redukcję populacji gryzoni uważanych za szkodniki magazynowe

  • Koty jako czynnik zagrożenia mikrobiologicznego

  • Obecność kotów w zakładach produkcji spożywczej

  • Regulacje prawne dotyczące ochrony praw zwierząt

POBIERZ: CZY KOTY STANOWIĄ REALNE ZAGROŻENIE SANITARNE I WIZERUNKOWE?

 

 

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności

Autor: VACO

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn